Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκικό ΥΠΑΜ: Σε επαγρύπνηση για τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, δηλώνει σχετικά με τους σχεδιασμούς για τα θαλάσσια πάρκα.

Τουρκικό ΥΠΑΜ: Σε επαγρύπνηση για τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο

Συνεχίζει τη ρητορική της έντασης η Τουρκία, με αφορμή τις εξαγγελίες της Αθήνας για δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο.

Μετά την πρώτη αντίδραση, προ ημερών, από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ήρθε με τη σειρά του να απευθύνει «προειδοποιήσεις», κάνοντας επίσης λόγο για «νησιά και νησίδες του Αιγαίου που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Aπό το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 8 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι θα κηρυχθούν δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Το υπουργείο Εξωτερικών μας έχει προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες σχετικά με τα πάρκα που σχεδιάζονται να κηρυχθούν και έχει δηλώσει ότι μονομερείς de facto καταστάσεις στα νησιά και νησίδες του Αιγαίου που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους δεν θα γίνουν αποδεκτές και δεν θα επιφέρουν νομικές συνέπειες. Ως υπουργείο παραμένουμε σε επαγρύπνηση προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, για να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να καθιερώσει μονομερές καθεστώς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v