Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανακωχή με 10 δισ. στερλίνες νέα δάνεια

Οι βρετανικές τράπεζες θα αυξήσουν τον δανεισμό μικρών επιχειρήσεων κατά 10 δισ. στερλίνες και θα πληρώσουν χαμηλότερα bonus, στο πλαίσιο της «ειρηνευτικής συμφωνίας» που υπέγραψαν με την κυβέρνηση.

  • Patrick Jenkins και Sharlene Goff
Τραπεζική ανακωχή με 10 δισ. στερλίνες νέα δάνεια
Οι βρετανικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να αυξήσουν τον δανεισμό στις μικρές επιχειρήσεις κατά 10 δισ. στερλίνες φέτος και να πληρώσουν χαμηλότερα bonus σε σχέση με το 2010, στο πλαίσιο της «ειρηνευτικής συμφωνίας» που υπέγραψαν με την κυβέρνηση, μετά από μήνες έντονων διαπραγματεύσεων.

Το «Project Merlin» είναι μια προσπάθεια από μέρους των τραπεζών να αλλάξουν την εικόνα του «άγριου τραπεζίτη» και να καθιερωθεί ένα σταθερό περιβάλλον στο οποίο να μπορεί να λειτουργήσει οργά ο κλάδος.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ζητεί διαβεβαιώσεις ότι τα πολυσυζητημένα επίπεδα των τραπεζικών bonus θα είναι συγκρατημένα και ότι ο δανεισμός, ειδικά προς τις μικρές επιχειρήσεις, θα αυξηθεί.

Ο κ. Osborne δήλωσε στην βουλή: «Δεν θα επαναλάβουμε τον φόρο στα τραπεζικά μισθολόγια. Αντ’αυτού έχουμε εφαρμόσει μια νέα και σταθερή τραπεζική προμήθεια, που όπως ανακοίνωσα χθες, θα συγκεντρώσει 2,5 δισ. στερλίνες φέτος.»

Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι οι τράπεζες θα δεσμευτούν με μια σειρά κινήσεις. Μεταξύ αυτών να μειώσουν τα bonus και να κοινοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες για τους μισθούς ανώτατων στελεχών. Επίσης να αυξήσουν τον δανεισμό στις βρετανικές επιχειρήσεις στα 190 δισ. στερλίνες φέτος, 40% των οποίων στις μικρές επιχειρήσεις.

Όπως αποκάλυψαν πρόσφατα οι Financial Times στην συμφωνία περιλαμβάνεται αύξηση 1,3 δισ. στερλίνες στην χρηματοδότηση έναρξης μικρών επιχειρήσεων.
© The Financial Times Limited 2011. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v