Λιβύη: Προμήθεια βενζίνης από MOH, Saras, Litasco

Η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (National Oil Corporation) της Λιβύης επέλεξε εταιρείες από την Ελλάδα, την Ρωσία και την Ιταλία προκειμένου να της προμηθεύσουν περίπου 2,5 τόνους βενζίνης το 2013, σύμφωνα με traders.

Λιβύη: Προμήθεια βενζίνης από MOH, Saras, Litasco
Η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (National Oil Corporation) της Λιβύης επέλεξε εταιρείες από την Ελλάδα, την Ρωσία και την Ιταλία προκειμένου να της προμηθεύσουν περίπου 2,5 τόνους βενζίνης το 2013, σύμφωνα με traders, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μεταξύ των εταιρειών που επελέγησαν είναι η Motor Oil Hellas, η ιταλική Saras και ο εμπορικός βραχίονας της ρωσικής Lukoil, η Litasco.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι εταιρείες αυτές θα αναλάβουν ολόκληρο τον όγκο που προβλέπονταν στον αρχικό διαγωνισμό, ενώ τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί ούτε από τις εταιρείες, ούτε από την NOC.

Σημειώνεται ότι η Λιβύη, πριν την εξέγερση του 2001, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής, με περίπου 1,6 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, όμως δεν διαθέτει επαρκή δυναμικότητα διύλισης ώστε να καλύψει την ζήτηση για βενζίνη σε εθνικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v