Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνασπισμός Rank και 888 για εξαγορά της William Hill

Σε προκαταρκτικό στάδιο οι συζητήσεις των δύο εταιρειών. Στο επίκεντρο οι δραστηριότητες της εταιρείας στο διαδίκτυο. Μπαράζ συγχωνεύσεων στον κλάδου του στοιχηματισμού. Πονοκέφαλος η αύξηση των φόρων και το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο.

  • του Murad Ahmed
Συνασπισμός Rank και 888 για εξαγορά της William Hill

Η Rank και η 888 έχουν σχηματίσει κοινοπραξία για να εξετάσουν την κατάθεση προσφοράς για την William Hill, το τελευταίο σημάδι πως ένα κύμα ενοποίησης θα φέρει μαζί πολλές στοιχηματικές εταιρείες.

Η συνεργασία της Rank, της ιδιοκτήτριας των Grosvenor Casinos και Mecca Bingo, με την διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία 888, έχει σαν στόχο την κλιμάκωση ώστε να απορροφηθεί το κόστος από τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις και τους υψηλότερους φόρους.

Οι ίδιοι παράγοντες βρίσκονται πίσω από το μπαράζ συγχωνεύσεων στον τομέα από την περασμένη χρονιά. Η Betfair και η Paddy Power ένωσαν τις δυνάμεις τους τον περασμένο Μάρτιο, ενώ σε αντίστοιχη συμφωνία έχουν καταλήξει οι Ladbrokes και Gala Coral.

Οι Rank και 888 βρίσκονται σε συζητήσεις για μια ενδεχόμενη πρόταση για την William Hill εδώ και αρκετές εβδομάδες, αν και οι συνομιλίες παραμένουν σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με πρόσωπο που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις. Οι εταιρείες αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα των Sunday Times για ενδεχόμενη συγχώνευση.

Η William Hill ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί πως υπήρξε μια προκαταρκτική προσέγγιση από τις Rank και 888 και ότι θα ακούσει και θα εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση.

«Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πως ο συνδυασμός της William Hill με τις 888 και Rank θα ενισχύσει την στρατηγική θέση της William Hill ή θα προσδώσει μεγαλύτερη αξία στην στρατηγική της William Hill» ανέφερε η εταιρεία.

Οι Rank και 888 ανακοίνωσαν: «Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη προσέγγιση στο Δ.Σ. της William Hill και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα επιτύχει οποιαδήποτε τέτοια προσέγγιση».

Στελέχη της εταιρείας πως η William Hill έχει πολλούς λόγους να ενδιαφέρεται για μια συγχώνευση μαμούθ. Ο CEO της James Henderson εγκατέλειψε την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα λόγω απογοήτευσης για την στασιμότητα στις διαδικτυακές της δραστηριότητες, σε μια εποχή που οι καταναλωτές στρέφονται από την υποβολή στοιχημάτων στα καταστήματα σε πονταρίσματα μέσω εφαρμογών και του διαδικτύου.

Ο CEO της Rank Group, Herny Bich, περιλαμβάνεται στην λίστα των υποψηφίων για τον αντικαταστάτη του κ. Henderson και κατά το παρελθόν ήταν υπεύθυνος των διαδικτυακών δραστηριοτήτων της William Hill.

Την περασμένη χρονιά, η 888 απέρριψε πρόταση εξαγοράς £700 εκατ. από την William Hill, όταν ένας από τους ιδρυτές του διαδικτυακού ομίλου, ο Avi Shaked, ζήτησε μεγαλύτερο αντίτιμο.

Μολονότι βρισκόταν υπό πίεση για να κλείσει μια συμφωνία που θα ανανέωνε τις διαδικτυακές δραστηριότητες, ο κ. Henderson δίστασε να επανέλθει με μια καλύτερη προσφορά για την 888 λόγω ανησυχιών για την ιδιοκτησιακή δομή της εταιρείας με έδρα το Γιρβαλτάρ, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.

Εν τω μεταξύ, η 888 έχει διαμηνύσει ότι ενδιαφέρεται για συγχωνεύσεις, μετά την ήττα της στην κούρσα για την εξαγορά της Bwin.party από την GVC την περασμένη χρονιά.

Με βάση τους κανονισμούς, οι Rank και 888 έχουν διορία ως τις 21 Αυγούστου για να καταθέσουν επίσημη προσφορά για την William Hill.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v