Ουκρανία: Νο2 στις πιθανότητες για χρεοκοπία, βάσει CDS

Αν κλιμακωθεί η γεωπολιτική κρίση με την Ρωσία, η Ουκρανία θεωρείται ότι λογικά θα προσπεράσει και την Αργεντινή, που διατηρεί επί μακρόν την Νο1 θέση.

Ουκρανία: Νο2 στις πιθανότητες για χρεοκοπία, βάσει CDS

Η Ουκρανία προσπέρασε την Βενεζουέλα και «κατέκτησε» την δεύτερη θέση των λιγότερο αξιόχρεων κρατών του πλανήτη, σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις των CDS της χώρας.

Τα πιστωτικά παράγωγα credit-default swaps του κρατικού χρέους της Ουκρανίας αναρριχήθηκαν στις 1.218 μονάδες βάσης ενώ της Βενεζουέλας κινούνται στις 1.041 μονάδες βάσης (είχαν ανέλθει έως το υψηλό των 1.700 μ.β.)

Η εν λόγω αποτίμηση στα χρεόγραφα που δίνουν στους επενδυτές την δυνατότητα να στοιχηματίσουν πάνω στην πιθανότητα χρεοκοπίας ενός κράτους, σημαίνει ότι κοστίζει 1.22 εκατ. δολ. τον χρόνο για 5ετή ασφάλιση 10 εκατ. δολ. ουκρανικών ομολόγων έναντι της πιθανότητας χρεοστασίου.

Η μαρκάν πλέον επικίνδυνη χώρα για χρεοκοπία παραμένει η Αργεντινή, αν και το κόστος των 5ετών CDS της έχει υποχωρήσει αισθητά από τις 3.000 μ.β. τον Ιανουάριο στις 1.654 μ.β. αυτές τις ημέρες.

Αν κλιμακωθεί η γεωπολιτική κρίση με την Ρωσία, η Ουκρανία θεωρείται ότι λογικά θα προσπεράσει και την Αργεντινή.

Κάτω από το Top3 βρίσκονται στην 4η θέση το Πακιστάν (748 μ.β.), στην 5η το Πουέρτο Ρίκο (697 μ.β.), στην έκτη η Ελλάδα (463 μ.β.), η Γουατεμάλα (427 μ.β.) και η Αίγυπτος (422 μ.β.), σύμφωνα με τους Financial Times.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v