Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Φυγή κεφαλαίων $23,5 δισ. με την αποχώρηση Gross

Μέσα σε ένα μήνα, το μεγαλύτερο επενδυτικό fund ομολόγων έχασε το 10% των κεφαλαίων που διαχειρίζεται. Πώς αλλάζει ο επενδυτικός χάρτης με την αποχώρηση του Bill Gross.

Pimco: Φυγή κεφαλαίων $23,5 δισ. με την αποχώρηση Gross

Βαρύ είναι το πλήγμα για την Pimco με την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή της Bill Gross. Οι εκροές επενδυτικών κεφαλαίων μόνο το Σεπτέμβριο υπολογίζονται στα 23,5 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο επενδυτικό fund ομολόγων έχασε το 10% των κεφαλαίων που διαχειρίζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ευνοούμενοι είναι οι ανταγωνιστές της Pimco που αποσπούν πελάτες και υπό διαχείριση κεφάλαια, καθώς η απόφαση του Gross να γίνει μέλος της Janus Capital αλλάζει τον χάρτη των επενδυτικών εταιριών σταθερού εισοδήματος.

Η DoubleLine, η εταιρία που διαχειρίζεται ο Jeffrey Gundlach – τον οποίο προσέγγισε ο κ. Gross πριν αποφασίσει να πάει στην Janus Capital- αναφέρει ότι προσέλκυσε επενδυτικά κεφάλαια 800 εκατ. δολαρίων τις τρεις τελευταίες ημέρες συναλλαγών. Συμβουλευτικές και επενδυτικές εταιρείες όπως η Mercer και η Morningstar υποβάθμισαν τη σύσταση για το Total Return Fund της Pimco μετά την έξοδο του κ.Gross.

 

Η ίδια η Pimco, δηλώνει πως οι εκροές κεφαλαίων επιβραδύνθηκαν «σημαντικά» αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται πάνως, πως ο Σεπτέμβριος ήταν ο 17ος συνεχής μήνας εκροών για το Total Return Fund. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τον προηγούμενο χρόνο, όταν η Fed σηματοδότησε ότι θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο με την επεισοδιακή αποχώρηση του Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v