ΚΚR: Εξαναγκάζεται σε επιστροφή χρημάτων από την SEC, για υπερβολικές χρεώσεις!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διαπίστωσε αδικαιολόγητες χρεώσεις του επενδυτικοί οίκου σε πελάτες. Ζητά να επιστραφούν 10 εκατ. δολάρια σε συνταξιοδοτικό ταμείο. Το ντιλ στην Ελλάδα με την Πειραιώς και οι αποκαλύψεις του Euro2day.gr

ΚΚR: Εξαναγκάζεται σε επιστροφή χρημάτων από την SEC, για υπερβολικές χρεώσεις!

Να επιστρέψει χρήματα σε επενδυτές εξαναγκάσθηκε η αμερικανική επενδυτική φίρμα KKR (Kohlberg Kravis Roberts) από τις εποπτικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του In.gr καθώς διαπιστώθηκε πως τους χρέωνε υπερβολικά για τις υπηρεσίες της.

Η επενδυτική εταιρεία KKR, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο -η οποία απασχόλησε προσφάτως και την ελληνική επικαιρότητα, λόγω της συμφωνίας της με την Τράπεζα Πειραιώς, για την μεταβίβαση μέσω τιτλοποίησης, χαρτοφυλακίου δανείων, ομολόγων και συμμετοχών της τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ- ελέγχθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της ΗΠΑ, η οποία διαπίστωσε πως η επιχείρηση χρέωνε αδικαιολόγητα τους πελάτες -επενδυτές της για ορισμένες δαπάνες και παρέλειπε να τους ενημερώσει σωστά για τις αμοιβές που εισέπραττε.

Η Wall Street Journal, προσθέτει το In.gr απεκάλυψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η KKR καλείται να επιστρέψει 10 εκατ. δολάρια σε συνταξιοδοτικό ταμείο το οποίο είχε επιβαρύνει με αδικαιολόγητες χρεώσεις και προμήθειες. Πάντως, η KKR, αρνήθηκε να σχολιάσει στην εφημερίδα τις συζητήσεις της με τις ρυθμιστικές αρχές.

Η KKR συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως επενδυτικούς οίκους, έχοντας υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας 96,1 δισ. δολάρια ενώ διαθέτει σημαντική προϊστορία σε διεθνείς επενδύσεις ανά την υφήλιο και ειδικά στις μοχλευμένες εξαγορές, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πρόκειται βεβαίως για τον επενδυτικό οίκο που επέλεξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλός, προκειμένου να κλείσει την σκανδαλώδη συμφωνία που αποκάλυψε το Euro2day.gr, με υπέρογκες αμοιβές για τους Αμερικανούς, χωρίς από την πλευρά τους να υπάρχει δέσμευση για πρόσθετη χρηματοδότηση πέραν ενός ποσού 40 εκατ. ευρώ που θα ελάμβανε η Πειραιώς με την υλοποίηση της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση στοιχεία της συμφωνίας, που αποκάλυψε το Euro2day.gr η KKR πρόκειται να λάβει αμοιβές μη εξαρτώμενες από στοιχεία απόδοσης του εγχειρήματος, ύψους 84 εκατ. ευρώ, με μηδενικό ρίσκο, ενώ υπάρχουν επιπρόσθετες αμοιβές απόδοσης αλλά και προοπτική επιστροφής του αρχικού κεφαλαίου!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v