Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Δικαστική απόφαση για ομόλογα της Novo Banco

Mπλόκο στην μεταφορά ομολόγων 1,985 δισ. ευρώ από την Novo Banco στην Banco Espirito Santo έβαλε την Πέμπτη δικαστήριο της Λισαβόνας. Υψηλότερα κινείται η απόδοση του 10ετους πορτογαλικού ομολόγου.

Πορτογαλία: Δικαστική απόφαση για ομόλογα της Novo Banco

Δικαστήριο της Λισαβόνας ακύρωσε προσωρινά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μεταφέρει ομόλογα από την «καλή τράπεζα» Novo Banco στην «κακή τράπεζα» Banco Espirito Santo, σύμφωνα με δύο πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ραδιοφωνικός σταθμός TSF ανέφερε πως το δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση που πήρε η Τράπεζα της Πορτογαλίας το Δεκέμβριο, η οποία είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους επενδυτές. 

Η Daily Diario de Noticias ανέφερε πως η μεταφορά των ομολόγων των 1,985 δισ. ευρώ, θα ανασταλλεί μέχρι να απαντήσει στο δικαστήριο η Τράπεζα της Πορτογαλίας. 

Η Novo Βanco και η Τράπεζα της Πορτογαλίας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο Reuters. 

Mετά την δημοσίευση της είδησης η απόδοση του 10ετους ομολόγου της Πορτογαλίας άρχισε να κινείται υψηλότερα. «Αν πρόκειται για αναστολή τότε είναι μια νίκη για το διεθνές δίκαιο. Αλλά δεν είναι καλά νέα για το πορτογαλικό κράτος ή τους εγχώριους πιστωτές, οπότε είναι λογικό που ανεβαίνουν οι αποδόσεις» δήλωσε επενδυτής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, μια ομάδα 14 διαχειριστών ενεργητικού, μεταξύ των οποίων η BlackRock και η Pimco, πήραν νομικά μέτρα κατά της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας για τις απώλειες περίπου 2 δισ. ευρώ στα ομόλογα της Novo Banco, της τράπεζας που δημιουργήθηκε από τα απομεινάρια της Banco Espirito Santo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v