Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Δεν αλλάζει τα πλάνα για είσοδο στο LSE ένα Brexit

Οι υποδομές του Λονδίνου στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες από το πεπρωμένο του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο CEO της τράπεζας John Hourican στο πρακτορείο Bloomberg

Κύπρου: Δεν αλλάζει τα πλάνα για είσοδο στο LSE ένα Brexit

Η Τράπεζα Κύπρου δεν σκοπεύει να αλλάξει τα σχέδιά της για την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αν το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέξει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Hourican.

«Ενώ το City του Λονδίνου μπορεί να υποστεί πλήγμα μετά από ένα ενδεχόμενο Brexit, οι υποδομές του Λονδίνου στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες από το πεπρωμένο του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg από τη Λευκωσία.

Σημείωσε ότι το σχέδιο για εισαγωγή στο LSΕ παραμένει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η κίνηση θα δώσει την καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας στις μετοχές της τράπεζας.

Ο κ. Hourican εξέφρασε την άποψη ότι η επίδραση για την Κύπρο από το Brexit, θα μπορούσε να περιοριστεί.

Πρόσθεσε πως η Τράπεζα Κύπρου δεν σκοπεύει να εκδώσει χρέος σύντομα, καθώς η τιμολόγηση των ανώτερων ανασφάλιστων ομόλογων είναι σήμερα ψηλότερη από ό, τι είναι πρόθυμη να πληρώσει και η τράπεζα είναι άνετη με τα επίπεδα χρηματοδότησης. «Δεν θα σπεύσουμε στην αγορά για να εκδώσουμε ένα ακριβό ομόλογο, αλλά θα βρούμε χρηματοδότηση, τη σωστή στιγμή και στην κατάλληλη τιμολόγηση», παρατήρησε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου σημειώνει επίσης ότι ένα προγραμματισμένο νέο θέρετρο καζίνο θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην Κύπρο και η τράπεζα θέλει να συμμετέχει στη εν λόγω χρηματοδότηση.

«Η δουλειά μας ως ο μεγαλύτερος πάροχος πιστώσεων για την οικονομία της Κύπρου είναι να εξασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας δεν είναι άνευ πίστωσης, αλλά να είναι ανάκαμψη που τροφοδοτείται από κάποιο επίπεδο τραπεζικού δανεισμού σε νέα έργα», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v