Γκόουβ: Η Βρετανία πρέπει να πηδήξει από το «βυθιζόμενο καράβι» της ΕΕ

«Βυθιζόμενο καράβι» η ευρωπαϊκή οικονομία, λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των εκατομμυρίων στερλινών που δίνουμε στην Ευρώπη». Ο Soros δεν κοιτάει το συμφέρον της Βρετανίας, απάντησε στα σημερινά σχόλια του επενδυτή.

Γκόουβ: Η Βρετανία πρέπει να πηδήξει από το «βυθιζόμενο καράβι» της ΕΕ

Η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «βυθιζόμενο καράβι» και η Βρετανία καλά θα κάνει να «αποκοπεί» από το μπλοκ, τόνισε σήμερα ο Μάικλ Γκόουβ, ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης και υποστηρικτής του Brexit, μιλώντας στο CNBC.

«Ψηφίζοντας να φύγουμε, όχι μόνο μπορούμε να πάρουμε πίσω τον έλεγχο εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλινών που στέλνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα αποκοπούμε και από το βυθιζόμενο καράβι που είναι η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Γκόουβ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι διστάζει να προχωρήσει σε οικονομικές προβλέψεις για το μέλλον, «καθώς τόσες φορές έχουν αποδειχθεί λανθασμένες, είτε προέρχονται από το δικό μας Υπουργείο Οικονομικών είτε από οργανισμούς όπως το ΔΝΤ». Επεσήμανε, πάντως, ότι η ΕΕ δε θα αυξήσει τους εμπορικούς δασμούς πλήττοντας τις βρετανικές επιχειρήσεις, όπως φοβούνται κάποιοι σε περίπτωση Brexit.

«Αν προχωρήσετε σε μια οικονομική εκτίμηση, ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τα γεγονότα και τα θεμελιώδη. Και τα γεγονότα είναι ότι η Βρετανία έχει εμπορικό έλλειμμα με την ΕΕ, οπότε δε θα είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να εγείρει φραγμούς στο εμπόριο», ανέφερε.

Ο Μάικλ Γκόουβ απέρριψε την ανησυχία που εξέφρασε σήμερα ο επηρεαστικός επενδυτής George Soros, συγκρίνοντας τον αντίκτυπο του Brexit στη στερλίνα με τη Μαύρη Τετάρτη. Όπως υποστήριξε, ο δισεκατομμυριούχος έχει κάνει και στο παρελθόν λανθασμένες εκτιμήσεις, ενώ «δε σκέφτεται κυρίως τι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας». Χαρακτήρισε, μάλιστα, τα σχόλιά του ως αρνητική προεκλογική τακτική.

Ο Βρετανός πολιτικός επανέλαβε την άποψή του ότι «αν ο κόσμος ψηφίσει για να φύγουμε, ψηφίζει υπέρ του να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή τη χώρα, τους θεσμούς και τους ανθρώπους της». «Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση και θα αλλάξει την πορεία της χώρας εδώ και μία γενιά», σχολίασε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v