Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμπινί: Ισχυρό πλήγμα για Ην. Βασίλειο ένα Brexit

Τα μεγάλα ελλείμματα της χώρας στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και στον προϋπολογισμό μπορεί να οδηγήσουν σε μια μεγάλη βουτιά της στερλίνας σε περίπτωση Brexit, προειδοποιεί ο Νουριέλ Ρουμπινί.

Ρουμπινί: Ισχυρό πλήγμα για Ην. Βασίλειο ένα Brexit

Ο οικονομολόγος που προέβλεψε την κρίση του 2008 προστέθηκε στο στρατόπεδο όσων προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους από μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστός και ως «Dr. Doom», διατύπωσε τις ανησυχίες του για το Brexit σε μια σειρά από tweet που δημοσίευσε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μεγάλα ελλείμματα της χώρας στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και στον προϋπολογισμό μπορεί να οδηγήσουν σε μια μεγάλη βουτιά της στερλίνας και σε μια απότομη διακοπή των κεφαλαιακών εισροών αν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επιλέξει την έξοδο.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των 48,1 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Ο κ. Ρουμπινί τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε καλύτερη θέση εντός της Ε.Ε. παρά εκτός, υπογραμμίζοντας πως ένα Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει την βρετανική οικονομία σε ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v