Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζιμπάμπουε: Η προθεσμία τέλειωσε, ο Μουγκάμπε δεν φεύγει

Το κόμμα τού είχε θέσει προθεσμία για να παραιτηθεί, η οποία εξέπνευσε. Τους έχει αφήσει όλους έκπληκτους με την παραμονή του στην εξουσία. Νωρίτερα, πηγή έλεγε στο CNN ότι είχε γράψει επιστολή παραίτησης. Αναμένεται διάγγελμα του Στρατού.

Ζιμπάμπουε: Η προθεσμία τέλειωσε, ο Μουγκάμπε δεν φεύγει

Η προθεσμία που έθεσε το κόμμα του Ρόμπερτ Μουγκάμπε να παραιτηθεί από πρόεδρος της χώρας έχει εκπνεύσει, χωρίς καμία δημόσια δήλωσή του, με τις φήμες για την επόμενη κίνηση του βετεράνου ηγέτη να οργιάζουν. Είναι «πηγή αστάθειας» και δείχνει ασέβεια στην εφαρμογή του νόμου, σημειώνουν από το κόμμα του.

Μια πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων για το μέλλον του Μουγκάμπε είχε αναφέρει νωρίτερα στο CNN ότι ο πρόεδρος είχε συμφωνήσει στην παραίτησή του και ότι μάλιστα είχε γράψει και την επιστολή.

Αλλά ο 93χρονος ηγέτης έχει ξεπεράσει όλες τις… προσδοκίες την τελευταία εβδομάδα και όλες τις προσπάθειες για να τερματιστεί η 37 ετών πορεία του, η οποία από ό,τι φαίνεται, συνεχίζεται. Να θυμίσουμε ότι ο Μουγκάμπε άφησε έκπληκτους τους πάντες, το βράδυ του Σαββάτου, όταν η τηλεοπτική δήλωσή του «έκλεισε» χωρίς την παραίτησή του!

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v