Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζιμπάμπουε: Έτοιμη η επιστολή παραίτησης του Μουγκάμπε

Συμφώνησε με τους όρους της παραίτησής του, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο CNN επίσημη πηγή. Θα πάρει τη Ζιμπάμπουε στον... τάφο του, δηλώνουν ντόπιοι. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση είχε δηλώσει ότι δεν παραιτείται.

Ζιμπάμπουε: Έτοιμη η επιστολή παραίτησης του Μουγκάμπε

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε συμφώνησε με τους όρους της παραίτησής του και έχει συνταχθεί επιστολή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNN επίσημη πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι στρατηγοί είχαν συμφωνήσει σε πολλά από τα αιτήματα του Μουγκάμπε, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ασυλίας για τον ίδιο και τη σύζυγό του Grace, και ότι θα κρατούσε την ιδιωτική του περιουσία.

Η επιστολή παραίτησης πρέπει να αποσταλεί στον εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, πρόσθεσε η πηγή. Ο Μουγκάμπε είχε προκαλέσει έκπληξη στον κόσμο, χθες, όταν αρνήθηκε να πει, σε ζωντανή τηλεοπτική εμφάνισή του, αν θα παραιτηθεί.

Το κόμμα του έδωσε στον Μουγκάμπε, ο οποίος βρέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό από τότε που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία, διορία 24 ωρών να παραιτηθεί. Το Σάββατο, χιλιάδες ντόπιοι είχαν βγει στον δρόμο, ζητώντας του να φύγει. Σε ομιλία του, όμως, ο Μουγκάμπε επέμεινε ότι δεν πάει πουθενά και ότι θα πάει στο συνέδριο του κόμματός του σε λίγες εβδομάδες.

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Μουγκάμπε σόκαρε τους κατοίκους της χώρας και τους έβγαλε στους δρόμους αμέσως μετά, με κάποιους να κάνουν λόγο για «προσβολή των στρατηγών» και άλλους να σημειώνουν ότι θα πάρει τη Ζιμπάμπουε στον… τάφο του!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v