Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤ&Τ: Κέρδισε δικαστική απόφαση για την εξαγορά της Time Warner

Ο δικαστής άναψε το πράσινο φως στην εταιρεία για την απόκτηση της Time Warner – στην οποία ανήκουν και οι ΗΒΟ, CNN και τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο Warner Bros. Ποιες άλλες επιχειρήσεις με μεγάλα ντιλ ευνοούνται επίσης.

ΑΤ&Τ: Κέρδισε δικαστική απόφαση για την εξαγορά της Time Warner

Αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της απόκτησης της Time Warner από την ΑΤ&Τ. To υπουργείο Δικαιοσύνης είχε υποβάλει αγωγή για να μπλοκάρει την εξαγορά ύψους 85,4 δισ. δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο ντιλ θα ήταν πλήγμα για τους καταναλωτές και τον ανταγωνισμό.

Τότε σημείωνε ότι η συγχώνευση θα έβλαπτε τους Αμερικανούς καταναλωτές και θα σήμαινε μεγαλύτερους μηνιαίους λογαριασμούς για τις τηλεοπτικές συνδρομές.

Η απόφαση της Τρίτης , όπως μεταδίδει το MarketWatch, ανάβει το πράσινο φως στην ΑΤ&Τ για την απόκτηση της Time Warner – στην οποία ανήκουν και οι ΗΒΟ, CNN και τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο Warner Bros.

Η απόφαση όμως οδηγεί και άλλες εταιρείες με μεγάλα ντιλ, όπως η CVS και η προσφορά της για την Aetna αλλά και η T-Mobile και η προτεινόμενη συγχώνευση με τη Sprint, να επικαλεστούν τη δικαστική υποστήριξη που έλαβε η ΑΤ&Τ και με αυτή να στηρίζουν και τις δικές τους υποθέσεις στις ρυθμιστικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v