Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ΑΤ&Τ αγοράζει την Time Warner προς 85 δισ. δολάρια

Η συμφωνία θα δώσει στην AT&T τον έλεγχο των καλωδιακών τηλεοπτικών καναλιών HBO και CNN, του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros, κ.α. Στο τέλος του 2017 αναμένεται να κλείσει το deal.

H ΑΤ&Τ αγοράζει την Time Warner προς 85 δισ. δολάρια

Η AT&T ανακοίνωσε πως συμφώνησε να αγοράσει την Time Warner προς 85,4 δισ. δολάρια, σε ένα deal που, αν εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, θα είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως φέτος.

Πρόκειται για την τολμηρότερη κίνηση από πλευράς τηλεπικοινωνιακής εταιρείας για την απόκτηση περιεχομένου, το οποίο θα κάνει streaming από το δίκτυό της, με στόχο την προσέλκυση ενός αυξανόμενου αριθμό online θεατώ.

Η συμφωνία θα δώσει στην AT&T τον έλεγχο των καλωδιακών τηλεοπτικών καναλιών HBO και CNN, του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros, αλλά και άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία από τον κλάδο των media.

Η AT&T θα πληρώσει 107,5 δολάρια ανά μετοχή της Time Warner, το ήμισυ σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο τέλος του 2017.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει τη συμφωνία και οι εταιρείες εξετάζουν ποιες άδειες θα «περάσουν» στην AT&T στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Σημειώνεται πως αμερικανοί νομοθέτες είχαν ήδη εκφράσει ανησυχίες για την απόκτηση της NBCUniversal από την Comcast προς 30 δισ. δολάρια και αρκετοί είχαν ζητήσει να υπάρξει αυστηρός έλεγχος της συμφωνίας της AT&T.

Μάλιστα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε πως θα «μπλοκάρει» τη συμφωνία AT&T-Time Warner αν κερδίσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, δεν έχει ακόμα υπάρξει σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v