Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα καλεί τον Τραμπ να πάρει «σοφή απόφαση» για το εμπόριο

Εν αναμονή της απόφασης του Αμερικανού προέδρου για εφαρμογή ή όχι των δασμών στα κινεζικά προϊόντα και ενώ γίνονται οι αλλαγές στους καταλόγους, ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος στέλνει τα μηνύματα της χώρας του.

Η Κίνα καλεί τον Τραμπ να πάρει «σοφή απόφαση» για το εμπόριο

Να πάρει «σοφή απόφαση» για το εμπόριο καλεί η Κίνα τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι είναι έτοιμη να αντιδράσει σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιλέξει την αντιπαράθεση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να πάρει μία απόφαση για το αν θα ενεργοποιήσει ή όχι τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας Wang Yi είπε ότι υπάρχουν δύο επιλογές σχετικά με την εμπορική διαμάχη.

«Η πρώτη επιλογή είναι η συνεργασία και το αμοιβαίο όφελος. Η άλλη επιλογή είναι η αντιπαράθεση και οι αμοιβαίες απώλειες. Η Κίνα επιλέγει την πρώτη», είπε ο Wang.

«Ελπίζουμε ότι η αμερικανική πλευρά μπορεί να ακολουθήσει την ίδια σοφή επιλογή. Φυσικά έχουμε επίσης προετοιμαστεί να αντιδράσουμε και στη δεύτερη επιλογή», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v