Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Συνάντηση με συμβούλους για τους δασμούς στην Κίνα

Την Παρασκευή, η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει τις αναθεωρήσεις στους αρχικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η λίστα θα είναι ελαφρώς μικρότερη από την αρχική.

Τραμπ: Συνάντηση με συμβούλους για τους δασμούς στην Κίνα

Συνάντηση με τους κορυφαίους εμπορικούς συμβούλους του θα έχει ο Αμερικανός Πρόεδρος σήμερα, για να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει τις απειλές του για δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να παρουσιάσει τις αναθεωρήσεις του στους αρχικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, η λίστα θα είναι ελαφρώς μικρότερη από την αρχική, με κάποια αγαθά να έχουν διαγραφεί και άλλα να έχουν προστεθεί, κυρίως από τον τεχνολογικό τομέα.

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο, στο προσχέδιο ο κατάλογος είναι ακόμη κοντά στον αρχικό των 50 δις. δολαρίων, με περίπου 1.300 κατηγορίες προϊόντων, αλλά και το ποσό των δολαρίων και η ποσότητα των προϊόντων ενδέχεται να αλλάξουν.

Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα ενεργοποιήσει τους δασμούς. Αν η Ουάσιγκτον προχωρήσει στην επιβολή τους, θεωρείται βέβαιο ότι θα απαντήσει και το Πεκίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v