Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με τον Nasdaq να βουτάει 1,5%. Στο 4,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακές κινήσεις για δολάριο. Κάτω από τα $90 το Brent. Ανακάμπτει ο χρυσός. Ράλι 4,9% για Goldman Sachs.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι το Ισραήλ εξετάζει αντίποινα στο Ιράν αλλά όχι περιφερειακή σύγκρουση και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,46% στις 37.818 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,45% στις 15.965 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,8% στις 5.082 μονάδες. 

Οι τρεις δείκτες υποχώρησαν πάνω από 1% την Παρασκευή. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε μια επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Ιράν, μια επιλογή που εξετάζει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ. 

Το Ιράν εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του Ισραήλ το Σάββατο, ως απάντηση στο χτύπημα του Τελ Αβίβ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο υψηλόβαθμων μελών των Φρουρών της Επανάστασης. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα κέρδη της Goldman Sachs πραγματοποίησαν άλμα 28% το πρώτο τρίμηνο, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενισχυμένα από τις δραστηριότητες trading και την αναδυόμενη ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής.

Τα καθαρά κέρδη για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους ανήλθαν σε 4,1 δισ. δολάρια, από 3,2 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και σχεδόν 1 δισ. δολάρια πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η επενδυτική τραπεζική είχε το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων δύο ετών, με έσοδα 2,1 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό ήταν αυξημένο κατά 32% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αν και αρκετά κάτω από το peak που είχε φτάσει κατά τη διάρκεια του μπουμ της πανδημίας.

Η μετοχή πραγματοποιεί ράλι 4,9%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,7% τον Μάρτιο έναντι ανόδου 0,3% που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. 

«Η μέτρηση για τις λιανικές πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Έπρεπε να ανεβάσω τις προσδοκίες μου για το ΑΕΠ εξαιτίας των λιανικών πωλήσεων» δήλωσε στους Financial Times ο Τομ Σίμονς, αναλυτής στη Jefferies. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο Brent διολισθαίνει 1% στα 89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διαγράφει τις απώλειες και κινείται 0,2% υψηλότερα στα 2.379 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει ισχυρά κέρδη έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,064 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς πραγματοποιεί άλμα 8 μονάδων βάσης στο 4,62%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v