Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA-ML: Οι θεσμικοί "αποφεύγουν" την Ευρώπη

Οι θεσμικοί επενδυτές έχουν αρχίσει να αποφεύγουν τις ευρωπαϊκές μετοχές και αντ’αυτού στρέφουν το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch.

BofA-ML: Οι θεσμικοί αποφεύγουν την Ευρώπη
Οι θεσμικοί επενδυτές έχουν αρχίσει να αποφεύγουν τις ευρωπαϊκές μετοχές και αντ’αυτού στρέφουν το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch.

Αν και από την έρευνα προκύπτει ότι οι fund managers ξανάγιναν αισιόδοξοι έναντι των μετοχών τον Μάρτιο, μετά την αρνητική ψυχολογία έναντι των χρηματιστηρίων που επικράτησε τον Φεβρουάριο, ωστόσο το 21% των θεσμικών επενδυτών δηλώνουν underweight στις ευρωπαϊκές μετοχές, με έντονη διαφορά από το 2% overweight που επικρατούσε δυο μήνες πριν, στην έρευνα του Ιανουαρίου.

«Οι ανησυχίες των επενδυτών για την Ελλάδα μειώνονται, αλλά οι εθνικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη παραμένουν κρίσιμο «μείον» για τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης,» δήλωσε ο Gary Baker, στρατηγικός αναλυτής ευρωπαϊκών μετοχών της BofA Merrill Lynch.
 
Οι διεθνείς επενδυτές πιστεύουν ότι οι επιχειρηματικές προοπτικές είναι καλύτερες έξω από την Ευρώπη, με 40% να δηλώνουν ότι το outlook της ευρωζώνης είναι το λιγότερο ευνοϊκό μεταξύ όλων των περιφερειών.

Τον Ιανουριο το 72% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων στην έρευνα BofA-ML περίμεναν ανάπτυξη στην οικονομία τους, ενώ το ποσοστό έχει τώρα μειωθεί στο 45%.

Η αλλαγή της ψυχολογίας λειτουργεί υπέρ των ΗΠΑ, όπου 19% των fund managers δηλώνουν θέσεις «overweight» στις ΗΠΑ, από 1% τον Ιανουάριο. Λειτουργεί επίσης υπέρ της Ιαπωνίας, όπου το 6% είναι overweight σε ιαπωνικές μετοχές, που είναι το καλύτερο ποσοστό από τον Αύγουστο 2007.

Συνολικά, το 46% των fund managers δηλώνουν ότι έχουν τοποθετήσεις overweight σε μετοχές τον Μάρτιο, έναντι ποσοστού 33% τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v