BofA-ML: Λιγότεροι θεσμικοί φοβούνται για Ελλάδα

Οι φόβοι αδυναμίας αποπληρωμής χρεών της Ελλάδας υποχώρησαν αυτόν τον μήνα, αν και ένας στους πέντε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με την έρευνα BofA-ML.

BofA-ML: Λιγότεροι θεσμικοί φοβούνται για Ελλάδα
Οι φόβοι αδυναμίας αποπληρωμής χρεών της Ελλάδας υποχώρησαν αυτόν τον μήνα, αν και ένας στους πέντε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει αυτή τη πιθανότητα, σύμφωνα με την έρευνα Bank of America-Merrill Lynch.

Στην έρευνα που διεξάγει ο επενδυτικός οίκος μεταξύ 207 fund managers απ’όλο τον κόσμο, δείχνει ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «διασώσει» την χώρα (52%) είτε ότι η Ελλάδα θα λύσει μόνη της το πρόβλημα (24%).

Πάντως, ένα 19% εξακολουθεί να περιμένει μια μεθοδευμένη στάση πληρωμών ή αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους, με την χώρα να παραμένει εντός της ευρωζώνης.

Ένα ποσοστό 2%, μέσα στο οποίο κυριαρχούν οι Βρετανοί θεσμικοί, περιμένει άτακτη στάση πληρωμών και έξοδο από την ευρωζώνη.

Συνολικά, οι διαθέσεις είναι καλύτερες από την έρευνα του Φεβρουαρίου, όταν 27% των fund managers φοβούνταν για μεθοδευμένη είτε άτακτη στάση πληρωμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v