Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mojestik: Tailor made υπηρεσίες για τις ζωοτροφές κατοικίδιων

Πώς η Mojestik έχει καταφέρει να εξατομικεύει τις τροφές για σκύλους και γάτες. Η βράβευσή της στο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ηλία Παντελάκη.

Mojestik: Tailor made υπηρεσίες για τις ζωοτροφές κατοικίδιων

Λύσεις στη συνεχή αναζήτηση τροφής, για όσους έχουν σκύλο και γάτα, φιλοδοξεί να εξασφαλίσει η επιχείρηση Mojestik η οποία δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτή ακριβώς την ανάγκη, καθώς παράγει super premium ποιότητας τροφή για κατοικίδια και την αποστέλλει στο χώρο που επιθυμούν οι συνδρομητές της εταιρείας.

Αυτή η καινοτομία, οδήγησε στην βράβευση της επιχείρησης στο πλαίσιο του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, που εντάσσεται στο πρόγραμμα στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Ο ιδρυτής της Mojestik Ηλίας Παντελάκης εξηγεί στο Euro2day.gr, ότι η καινοτομία της εταιρίας «αφορά όλους αυτούς που έχουν κατοικίδιο και ψάχνουν μια πολύ ποιοτική τροφή χωρίς να χρειαστεί να σκεφτούν, ούτε πότε θα τους τελειώσει, ούτε πώς θα την μεταφέρουν. Τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς και το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πελάτης είναι να απολαύσει τις στιγμές με το κατοικίδιό του».

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, οι ρυθμοί ανάπτυξής της είναι διψήφιοι, επισημαίνει ο κ. Παντελάκης, αναφέροντας ότι το 80% όσων χρησιμοποιούν τις ζωοτροφές και τις υπηρεσίες της «Mojestik», γίνονται πελάτες της.

Ποιο είναι το αντικείμενο της επιχείρησής σας;

Η Mojestik παρασκευάζει Super Premium ποιότητας τροφές για σκύλους και γάτες, τις οποίες διαθέτει με τη μέθοδο της συνδρομής στον τελικό καταναλωτή. Έτσι, ο πελάτης δεν χρειάζεται να σκέφτεται πότε τελειώνει η τροφή του καθώς το κάνουμε εμείς για αυτόν και στέλνουμε μια νέα συσκευασία στην πόρτα του χωρίς να χρειαστεί να ξεμείνει ποτέ από τροφή. Στην γκάμα μας κάποιος θα βρεί Super Premium ποιότητας ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες καθώς και χειροποίητες λιχουδιές και παιχνίδια. Οι τροφές μας σχεδιάζονται και παρασκευάζονται από εμάς έπειτα από ανάλυση των αναγκών των πελατών μας.

Πώς προέκυψε η ιδέα της Mojestik;

Η ιδέα προέκυψε ενώ βρισκόμουν στην Αμερική για ένα παλαιότερο startup. Εκεί λοιπόν, υπήρχε μια συνδρομητική υπηρεσία για ξυραφάκια, της οποίας και ήμουν πελάτης και έτσι διαπίστωσα ο ίδιος τη χρηστικότητα και ευκολία του συνδρομητικού μοντέλου. Σαν λάτρης των σκύλων (καθώς από πολύ μικρή ηλικία με θυμάμαι να μεγαλώνω με πολλά σκυλιά στο σπίτι) γνώριζα τη δυσκολία του να πρέπει να αγοράζεις τροφή κάθε μήνα και να την μεταφέρεις στο σπίτι σου. Έτσι λοιπόν μετά από πολύ έρευνα δημιουργήσαμε τη Mojestik η οποία λύνει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Ο συνδυασμός της αγάπης μου για τα κατοικίδια μαζί με το συνδρομητικό μοντέλο διάθεσης με οδήγησε στη δημιουργία της Mojestik.

Η δραστηριότητά σας έχει τύχει ανταπόκρισης από την αγορά;

Δραστηριοποιούμαστε ήδη εδώ και 4 χρόνια την Ελληνική αγορά και μετράμε πάνω από 5.000 ενεργούς συνδρομητές σε όλη την Ελλάδα. Οι ρυθμοί ανάπτυξής μας είναι διψήφιοι τα τελευταία 2 χρόνια και συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε το κωδικολόγιό μας και να προσφέρουμε λύσεις για κάθε κατοικίδιο. Από τους 10 νέους πελάτες που δοκιμάζουν τις τροφές μας και γίνονται συνδρομητές το 80% παραγγέλνει ξανά από εμάς, ποσοστό που δείχνει αδιαμφισβήτητα και την ποιότητα των προϊόντος μας.

Για ποιον λόγο επιλέξατε να συμμετάσχετε στον 10ο Διαγωνισμό του προγράμματος NBG Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας;

Ο Διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας είναι πλέον θεσμός στο νέο ελληνικό επιχειρείν και πέρα από τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει πολύ καλή καθοδήγηση και δικτύωση και με άλλα μέλη της κοινότητας. Επίσης η αναγνώριση των νικητών θεσμικά αλλά και στην ίδια την αγορά παίζει καθοριστικό ρόλο για μια νέα εταιρία. Το mentoring και το guidance που προσφέρουν έμπειρα στελέχη της Τράπεζας αποτελούν ίσως τον σημαντικότερο λόγο για να κάνει κάποιος αίτηση στον Διαγωνισμό.

Βελτιώθηκε η ιδέα σας μέσα από τις διαδικασίες του Διαγωνισμού;

Η διαδικασία του Διαγωνισμού μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε και να αναλύσουμε τα επόμενα βήματα του business plan μας και να οργανώσουμε την πορεία προς αυτά καλύτερα. Ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο κάναμε αίτηση στο διαγωνισμό. Η βελτίωση στο business plan μας μετά το πέρας του διαγωνισμού ήταν εμφανής.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο όφελος που αποκομίσατε τελικά από τη συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό;

Το μεγαλύτερο όφελος είναι η αναγνώριση και η δικτύωση που προσφέρει ο Διαγωνισμός μαζί με την καθοδήγηση από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Η καθοδήγηση και οι συμβουλές που δεχθήκαμε ήταν καταλυτικές για την πορεία μας και δεν αντισταθμίζονται με κάποιο χρηματικό έπαθλο όσο σημαντικό και να είναι αυτό από μόνο του.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το επόμενο διάστημα;

Σκοπεύουμε να κάνουμε ενίσχυση του εμπορικού μας πλάνου με ταυτόχρονη έρευνα και δημιουργία νέων προϊόντων. Θέλουμε να καταφέρουμε να μεταφράσουμε το μερίδιο που έχουμε στην online αγορά, και στην offline. Είναι πολύ βασικό για ένα B2C προϊόν να έχει την ίση ανταπόκριση και στην offline αλλά και στην online αγορά για να μπορεί να συγκριθεί στα ίσα με άλλες εταιρίες του χώρου που διατίθενται και στα δύο κανάλια.

Επίσης, θα μας ενδιέφερε να αναδειχθούν τα προϊόντα μας και η πλούσια γκάμα μας που καλύπτει όλες τις ανάγκες «των μικρών μας φίλων», όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε επισκέπτης του www.mojestik.gr.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να την δουν να ξεχωρίζει, ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας έχει ήδη ξεκινήσει και περιμένει τις προτάσεις σας ηλεκτρονικά έως τις 8 Οκτωβρίου και ώρα 15:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v