Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλακιωτάκης: Επτά μήνες φαγούρα

Μέσα σε επτά μήνες ο κ. Τσίπρας κατάφερε να βουλιάξει τη χώρα και τώρα έχει το θράσος να ζητά να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ομως το αστείο κράτησε επτά μήνες. Ηλθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας...

  • του Ιωάννη Πλακιωτάκη*
Πλακιωτάκης: Επτά μήνες φαγούρα

Είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διαλύσει την κυβέρνηση, να στείλει τους υπουργούς του στα σπίτια τους και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές πηγάζει από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ο ίδιος να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά προβλήματα που προέκυψαν και εν τέλει διογκώθηκαν.

Επτά μήνες φαγούρα είχαν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα μαχαίρια δεν άργησαν να φανούν. Αντί να επιλέξει ο κ. Τσίπρας ένα συνέδριο στο οποίο θα αντιμετώπιζε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και θα ξεκαθάριζε το εσωκομματικό του πεδίο, προτίμησε να θυσιάσει τη χώρα σαν Ιφιγένεια εν Αυλίδι και να την οδηγήσει στις κάλπες και σε μία προεκλογική περίοδο πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας.

Αυτά τώρα όλα είναι γνωστά. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι ό ίδιος φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει την τραγικότητα των χειρισμών του, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν στη χώρα την παρουσία της στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Παρακολουθήσαμε όλοι στην πρόσφατη συνέντευξη έναν πρωθυπουργό που έμοιαζε να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα γύρω του. Έναν πρωθυπουργό που όχι μόνο δεν έμοιαζε να απολογείται για τα λάθη του, τις παραλείψεις του και τις λανθασμένες προσωπικές του επιλογές σε πρόσωπα τους τελευταίους 7 μήνες, αλλά να τολμά ο ίδιος αυτός άνθρωπος να ζητά εκ νέου την ψήφο και εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Μέσα σε επτά μήνες ο κ. Τσίπρας κατάφερε να βουλιάξει τη χώρα και τώρα έχει το θράσος να ζητά να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών για τρίτη συνεχόμενη φορά, για να συνεχίσει την επικίνδυνη πορεία του.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που κέρδισε με απατηλές υποσχέσεις για πράγματα που ήξερε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει. Στη συνέχεια με ψέματα, στέλνοντας τους πολίτες στην κάλπη για ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, εξαιτίας του οποίου έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκε ο έλεγχος κεφαλαίων και δημιουργήθηκαν οι ουρές ταλαιπωρίας πολιτών για 60 ευρώ.

Και τέλος, το σήμερα που ζούμε. Έχοντας διασπάσει το κόμμα του και έχοντας μείνει αντιμέτωπος με «συντρόφους» και αριστερίστικες πεποιθήσεις. Το «παράλληλο πρόγραμμα» που λένε όσοι απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακοινώσουν είναι προφανώς, έναν ακριβώς χρόνο μετά, η νέα προπαγανδιστική παγίδα, το νέο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Ο ελληνικός λαός όμως τώρα γνωρίζει. Και δεν θα του χαριστεί. Επιθυμεί η χώρα του να κυβερνηθεί υπεύθυνα, συνετά και με σχέδιο εξόδου από τη δύσκολη αυτή συγκυρία που ο κ. Τσίπρας και η «παλιοπαρέα» έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να την επιτείνουν. Η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα απέδειξε ότι αποτελεί την αξιόπιστη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Μαζί της θα πορευτούν και όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Το αστείο που λέγεται «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» κράτησε επτά ολόκληρους μήνες... Και τώρα μας τελείωσε...
Είναι η στιγμή που πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

 

*Ο κ. Πλακιωτάκης είναι Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λασιθίου.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v