Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίδομα γέννησης και δεξιά... ρελάνς

«Μας μιλούν για προβλήματα, απαντάμε με λύσεις», σύμφωνα με μία σχολή σκέψης, την οποία, τουλάχιστον χθες, εμφανίστηκε να ασπάζεται η κυβέρνηση. Έτσι, στη δεξιά κριτική απάντησε με τρόπο διττό και άκρως... ελκυστικό.

Επίδομα γέννησης και δεξιά... ρελάνς

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η καλύτερη άμυνα είθισται να θεωρείται η… επίθεση. Τουλάχιστον σε βγάζει από τη θέση του αμυνόμενου και σου χαρίζει την προσδοκία κατάκτησης και νέων εδαφών. Μία τακτική που ισχύει σε κάθε πεδίο μάχης.

Ακριβώς αυτό έκανε, χθες, ο φίλτατος Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και πάσχων από τη νόσο Η1Ν1 (περαστικά του, του ανθρώπου), επέλεξε να σπάσει το αρνητικό πολιτικό μομέντουμ στο οποίο περιδινείται η κυβερνώσα παράταξη, εξαιτίας της υπόθεσης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κάνοντας «ρελάνς» με τα μέτρα στήριξης της οικογένειας και δη των γεννήσεων.

Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι λοιπόν, χθες, μέσω των επίσης φίλτατων Κ. Χατζηδάκη και Σ. Ζαχαράκη, και των μέτρων που αυτοί ανακοίνωσαν, «άγγιξε» δυο ευαίσθητες «χορδές» της ελληνικής κοινωνίας. Η πρώτη ακούει στο όνομα «ακρίβεια» και η δεύτερη στο «δημογραφικό».

Στηρίζοντας την οικογένεια, στηρίζεται και η πατρίδα, ήταν η ιδεολογική επένδυση των χθεσινών ανακοινώσεων Χατζηδάκη - Ζαχαράκη και στόχευε στην καρδιά της ελληνικής δεξιάς. Εκείνης που τρομοκρατείται από τις πολυποίκιλες επιπτώσεις του μεταναστευτικού και εκείνης που βλέπει την επικείμενη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και ειδικά της τεκνοθεσίας ως ανάθεμα για τον θεσμό της οικογένειας. Οδηγούσε δε, δικαίως ή αδίκως -και τούτο δεν είναι απολύτως σαφές σε πρώτη ανάγνωση- σε επισημάνσεις του τύπου «σε αυτήν εδώ τη συγκυρία, που καιγόμαστε από την ακρίβεια και την εγκληματικότητα, είναι σκόπιμο να προωθούμε ζητήματα όπως ο γάμος των ομοφύλων, που τόσο διχάζουν την παράταξη;».

Αυτή ήταν η «ηρωική έξοδος» που επιχείρησε να κάνει χθες η κυβέρνηση και εναπόκειται πλέον, σε μεγάλο βαθμό, από τη στάση που θα επιλέξει να υιοθετήσει η Εκκλησία επί του θέματος του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, ώστε να κριθούν πολιτικά τα πράγματα.

Ας μη γελιόμαστε, ούτε προς στιγμήν, όμως.

Το πεδίο επί του οποίου η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει τη χειμερινή της επίθεση, αυτό της στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δη των γεννήσεων στην Ελλάδα, απαιτούσε άμεσα, ούτως ή άλλως, σημαντικές παρεμβάσεις. Το δημογραφικό είναι αποδεδειγμένα το κυριότερο πρόβλημα εθνικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η ακρίβεια, βεβαίως, το επιτείνει.

Έτσι, λοιπόν, οποιαδήποτε παρέμβαση για την εκτόνωση αυτών των δύο ζητημάτων, μόνον θετικά μπορεί να επενεργήσει για την ελληνική οικογένεια και την κοινωνία συνολικά. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η πρώτη εκ των δύο ισόποσων δόσεων που θα αφορούν στα αυξημένα επιδόματα γέννησης, θα δοθεί στους δικαιούχους τον Απρίλιο, ήτοι σε απόσταση αναπνοής από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Ας είναι, όμως. Ακόμη κι έτσι, ευλόγως ευπρόσδεκτη θα είναι από χιλιάδες οικογένειες. Για την ακρίβεια, από περίπου 300 χιλιάδες ελληνικές οικογένειες (καθώς θα ισχύσει και για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023), οι οποίες, πιθανότατα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα πράγματα με «άλλο μάτι», σε μία πολιτικά κρίσιμη περίοδο...


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v