Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2013

ΤΤ: H τρόικα ανέδειξε τον νικητή

Ίσως κάνουμε λάθος.
 
Όμως, η χθεσινή ανακοίνωση της τρόικας για την ελληνική οικονομία δίνει απάντηση στο ερώτημα ποια τράπεζα θα επικρατήσει στη μάχη για την απόκτηση του «νέου» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.  
 
Η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank ή μήπως η Πειραιώς;
 
«Με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, περιλαμβανομένων της πώλησης δύο ενδιάμεσων τραπεζών (σ.σ.: του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton) και της ολοκλήρωσης της στρατηγικής τους για ένα τραπεζικό σύστημα τεσσάρων πυλώνων».
 
Ο τέταρτος  πυλώνας είναι προφανώς η Eurobank.
 
Όμως, όλοι σχεδόν συμφωνούν ότι η Eurobank δεν μπορεί να αποτελέσει τον τέταρτο πυλώνα αν δεν αποκτήσει τουλάχιστον το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τους γνωστούς λόγους, π.χ. επιπλέον κεφάλαια, καταθέσεις, ώστε να γίνει ελκυστικότερη στους εν δυνάμει αγοραστές της κατά την ιδιωτικοποίησή της.
 
Επομένως, η τρόικα προεξοφλεί ότι η Eurobank θα αποκτήσει το νέο Τ.Τ. αν ή συλλογιστική μας είναι σωστή.
Δεν είναι τόσο δύσκολο να το προβλέψει κανείς αν αναλογιστεί ότι ο πωλητής του Τ.Τ. είναι το ΤΧΣ, που είναι μεγαλομέτοχος σε όλες τις ενδιαφερόμενες τράπεζες.
 
Και φυσικά πίσω από το ΤΧΣ είναι η τρόικα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v