Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2013

Ντέρμπι για δύο στο ΤΧΣ

Ο κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου, πρώην στέλεχος της UBS, ήταν στην πρώτη θέση της σχετικής short list των υποψηφίων για αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Είναι ο υποψήφιος που εισηγήθηκε η επιτροπή για τη θέση και επομένως το φαβορί.

Όμως, το θέμα δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξαν όπως πληροφορήθηκε χθες η στήλη. «Η εισήγηση δεν είναι απόφαση», τόνισε κυβερνητικό στέλεχος.

Ρόλο φαίνεται να παίζει το γεγονός ότι στη προεδρία του ΤΧΣ βρίσκεται ο κ. Σκλαβούνης, που είναι επίσης στέλεχος της UBS. Αν προσληφθεί και ο κ. Ηροδότου, θα υπάρχουν δύο πρώην στελέχη της UBS στην κορυφή του ΤΧΣ και αυτό δεν λειτουργεί υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Στην κούρσα φαίνεται ότι παραμένει ο κ. Γιώργος Κοφινάκος, πρώην στέλεχος της Citi, που ήταν ο δεύτερος στη λίστα.

Επομένως, οι κ. Ηροδότου και Κοφινάκος θα δώσουν τη μάχη και ένας από τους δύο θα πάρει το χρίσμα.

Η απόφαση θα ληφθεί οσονούπω και αναμένεται με ενδιαφέρον.

Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι δεν ισχύουν όσα κυκλοφόρησαν περί στήριξης της υποψηφιότητας του Κύπριου υποψηφίου από υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος.

«Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα προκρινόταν άλλος υποψήφιος για τη θέση που έχει διατελέσει στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης στο παρελθόν και έχει καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό», τόνιζαν με νόημα, υπονοώντας προφανώς τον κ. Μάρατο, πρώην στέλεχος της Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v