Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2013

Βιοχάλκο: Η τροπολογία και οι... υπουργικές διαφωνίες

Τέλος καλό, όλα καλά στο θέμα που δημιουργήθηκε αρχικά με την τροπολογία-μπλόκο στην έξοδο της Βιοχάλκο από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της.

Όπως φαίνεται, την πρωτοβουλία είχαν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Όμως, ένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος διαφώνησε ευθύς εξαρχής.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τις επενδύσεις Νότης Μηταράκης μαθαίνουμε ότι δεν συμφωνούσε με την τροπολογία και το κατέστησε σαφές στους δύο υπουργούς, σύμφωνα με άτομο που είναι σε θέση να ξέρει.

«Δεν μπορούμε να μετακινούμε τα γκολπόστ», φέρεται να τους είπε.

Ο κ. Μηταράκης δεν είχε ξεχάσει τι συνέβη με την περιβόητη τροπολογία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη όταν ήταν ακόμη στέλεχος της Fidelity.

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε περάσει τροπολογία με την οποία απαγόρευε στη MIG να αποκτήσει πάνω από το 20% των δικαιωμάτων ψήφου του ΟΤΕ. Η νομοθετική πρωτοβουλία ήταν ξεκάθαρα αντίθετη προς το κοινοτικό δίκαιο, αλλά αυτό που ένοιαζε τον τότε τσάρο ήταν να πετύχει τον στόχο του.

Αυτήν τη φορά το υπουργείο Οικονομικών δεν την πάτησε, παρότι η όλη ιστορία άφησε πικρή γεύση στους εμπλεκόμενους. Επιπλέον, αποσόβησε τα χειρότερα αφού δεν θα μπορούσαν πιθανόν να ολοκληρωθούν συγχωνεύσεις σε κλάδους όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, που κρίνονται απαραίτητες.

Πάντως, ο κ. Μηταράκης ταξίδευε για Νέα Υόρκη χθες και δεν είχε πληροφορηθεί την αλλαγή της τροπολογίας στην οποία προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών μέχρι χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v