Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2013

Απόβαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα

Η διοίκηση (management committee) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) δεν συνηθίζει να συνεδριάζει εκτός της έδρας της στο Λουξεμβούργο.

Όμως, όλα δείχνουν ότι θα κάνει μια εξαίρεση τον επόμενο μήνα.

Όπως λοιπόν πληροφορούμαστε, η διοικούσα επιτροπή της ΕΙΒ, υπό τον Γερμανό πρόεδρό της Werner Hoyer και τα υπόλοιπα 8 μέλη, θα συνεδριάσει στις αρχές του επόμενου μήνα στην Αθήνα.

Δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που έπεισαν τον Γερμανό πρόεδρο της ΕΙΒ να γίνει η συνεδρίαση επί ελληνικού εδάφους την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Αθήνα.

Υποψιαζόμαστε τον καθηγητή Πλούταρχο Σακελλάρη, επίτιμο αντιπρόεδρο της τράπεζας, και τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο, τον εκπρόσωπο τύπου της πρώην κυβέρνησης της Ν.Δ. και παλαιότερα ανταποκριτή μεγάλης γερμανικής εφημερίδας, που σήμερα είναι σύμβουλος επικοινωνίας της ΕΙΒ στην Αθήνα. Η κ. Καραβία, υπεύθυνη επικοινωνίας του γραφείου της Αθήνας παλαιότερα, έχει μετακινηθεί στο Λουξεμβούργο.

Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον κ. Hoyer και τους συναδέλφους του να ξανασυναντήσουν κυβερνητικά στελέχη και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για τον κ. Χατζηδάκη να θέσει επί τάπητος το θέμα της απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά της ΕΙΒ ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι όπως πάει, ο στόχος για διοχέτευση 2 δισ. ευρώ στην αγορά μέχρι τα τέλη του 2013 κινδυνεύει σοβαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v