Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2013

O Μobius και ο «έρωτας» με το Costa Navarino

Εντυπωσιασμένος με το Costa Navarino, το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο συγκρότημα ξενοδοχείων, κατοικιών και γηπέδων γκόλφ στη Μεσσηνία, που έχτισε μετά πολλά χρόνια μάχης με την ελληνική γραφειοκρατία ο αποβιώσας το 2011 καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και συνεχίζει ο γιος του Αχιλλέας, έδειχνε χθες ο Μark Mobius.

Ο αποκαλούμενος «γκουρού» των αναδυομένων αγορών τόνισε, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ότι το Costa Navarino θα έπρεπε να αποτελέσει μοντέλο για το είδος ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα.

«Αν (το μοντέλο του Costa Navarino) αναπαραχθεί, μπορείτε να αναζωογονήσετε κι άλλες περιοχές (της Ελλάδας),» τόνισε ο κ. Mobius, αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη περιοχή.

Ερωτηθείς αν γνώριζε τι τράβηξαν οι ιδιοκτήτες για να γίνει η επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ, ο Mobius απάντησε «γνωρίζω», χαμογελώντας.

Δεν νομίζουμε, όμως, ότι ο ίδιος θα άντεχε να τα βάλει με την απίστευτη ελληνική δημόσια διοίκηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να αντέξει όπως ο καπετάν Κωνσταντακόπουλος.

Κι αυτό γιατί είναι άλλο πράγμα να το ακούς εκ των υστέρων κι άλλο να το βλέπεις να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου επί χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v