Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2013

«Θύμα» της γαλοπούλας η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ένας, ίσως ο πιο σημαντικός, λόγος που έπρεπε να σταματήσουν οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, λίγες μόλις μέρες αφότου ξανάρχισαν, δεν είναι άλλος από την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving)!

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι πολύ σημαντική και εορτάζεται στις ΗΠΑ από την εποχή των πρώτων εποίκων που ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Θεό γι’ αυτά που τους πρόσφερε.

Στο Thanksgiving, έχουμε οικογενειακές συνάξεις με την ψητή γαλοπούλα να έχει την τιμητική της αλλά και το αγαπημένο σε μας eggnog (ένα γλυκό μείγμα αβγού με γάλα). Φυσικά, παράδοση είναι επίσης και το παραδοσιακό παιγνίδι του αμερικανικού football που στους τρίτους μοιάζει με ράγκμπι, αλλά δεν είναι.

Ως γνωστόν, το ΔΝΤ εδρεύει στην Ουάσιγκτον και τα στελέχη του κατοικούν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, π.χ. στην πολιτεία του Μέριλαντ.

Από τη στιγμή λοιπόν που το Thanksgiving πέφτει στις 25 Νοεμβρίου, ήταν επόμενο να θέλουν να βρίσκονται πίσω στη θετή ή μη πατρίδα τους εκείνη την ημέρα για να είναι μαζί με τις οικογένειές τους.

Όμως, τρόικα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ ή της Ε.Ε. δεν νοείται. Επομένως, τα στελέχη της θα έπρεπε να διακόψουν τις εδώ συνομιλίες τους.

Άλλωστε δεν υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τη δόση όπως παλαιότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v