Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2013

Η τρόικα, τα μανάβικα και οι «εκνευρισμένοι» του ΥΠΑΝ

Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί για τις σχέσεις των επικεφαλής της τρόικας με τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και άλλους.

Όμως, ελάχιστα έχουν λεχθεί για τα στελέχη των αποκαλούμενων τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, που είναι επιφορτισμένα με τη χαμαλοδουλειά.

Πριν πούμε αυτό που θέλουμε θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν θα πρέπει να γενικεύουμε, αφού όλα τα τεχνικά κλιμάκια δεν είναι ίδια. Όπως ίδια δεν είναι τα άτομα που απαρτίζουν κάθε τεχνικό κλιμάκιο.

Φαίνεται, πάντως, ότι τουλάχιστον στο υπουργείο Ανάπτυξης τα πνεύματα είναι κάπως οξυμένα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εικόνα που λαμβάνουμε από έγκυρες πηγές του συγκεκριμένου υπουργείου.

Όταν ζητήσαμε να μας δώσουν ένα παράδειγμα, ένας εκ των συνομιλητών μας αναφέρθηκε στο αίτημα τροϊκανού να του δοθεί (στα αγγλικά ασφαλώς) η νομοθεσία που διέπει τα μανάβικα.

«Προφανώς, πήγε (ο τροϊκανός) σε κανένα μανάβικο να ψωνίσει τώρα που ήλθε στην Ελλάδα και δεν του άρεσε πώς εμφανίζονται οι τιμές των προϊόντων, το μέγεθος της ετικέτας, και θέλει να δει τι λέει η νομοθεσία για να κάνει παρέμβαση», τόνισε.

Με αυτό και με διάφορα άλλα, υποστηρίζεται ότι «ακόμη και οι πιο θερμοί θιασώτες της τρόικας και του μνημονίου στο υπουργείο έχουν εκνευρισθεί και τους βλέπουν σαν στρατό κατοχής».

Επειδή όλα αυτά δεν βοηθούν τη συνεργασία των δύο πλευρών, θα ήταν καλύτερα να αποφεύγονται τέτοιου είδους γεγονότα αφού δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν συμβάλλουν στην επίτευξη συμφωνίας σε ανοικτά θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v