Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2014

Το «ντιλ» με ομολογιούχους που δεν προχώρησε!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε πριν από λίγες μέρες ότι το «κούρεμα» των ομολογιούχων στο πλαίσιο του PSI ήταν νόμιμο και συνταγματικό και έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Είναι λογικό η συγκεκριμένη απόφαση να μην άρεσε καθόλου σε εκείνους που πίστεψαν τα λόγια κάποιων πολιτικών που εμπιστεύθηκαν τα λεφτά τους στην «ασφάλεια» των κρατικών ομολόγων.

Και πώς θα μπορούσαν όταν για κάθε 100 ευρώ που είχαν δώσει στο παρελθόν για να αγοράσουν τα παλιά κρατικά ομόλογα έλαβαν πίσω 45 κι αυτά υπό τη μορφή πολυετών, νέων ομολόγων και 24μηνων εντόκων γραμματίων;

Όμως, κάποιοι άλλοι που βρέθηκαν με παλιά ομόλογα στο χέρι σκέφθηκαν κάτι πιο πρακτικό πριν από πολύ καιρό. Να κλείσουν κάποιας μορφής ντιλ με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος για να αποζημιωθούν.

Το ντιλ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, παρότι οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομολογιούχων και κυβερνητικό στέλεχος φέρονται να βρήκαν τρόπο για να αποζημιωθούν οι πρώτοι μέσω λογαριασμού στον ΟΑΕΔ.

Το αναφέρουμε επειδή έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε και το ντιλ δεν προχώρησε για να δείξουμε στον κυβερνητικό αξιωματούχο ότι τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν μένει κρυφό επί μακρόν.

Ιδίως όταν αφορούν πολύ λεπτά ζητήματα. Ελπίζουμε να κατανοεί κι ο ίδιος ο αξιωματούχος ότι τέτοιου είδους ντιλ δεν έπρεπε ούτε καν να συζητιούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v