Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2014

Οι «βιονικοί» τροϊκανοί και το ελληνικό κατενάτσιο!

Οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας τελείωσαν στις 4 το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου (από Παρασκευή), κάπου 10 με 11 το βράδυ της ίδιας μέρας (Σαββάτου) και 5 το πρωί της Δευτέρας (από Κυριακή).

Οι συνομιλίες κράτησαν μέχρι τις 2 χθες το βράδυ.

Κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν στις πολύωρες συζητήσεις δήλωναν εξαντλημένοι από την κούραση και την αϋπνία τις προηγούμενες μέρες.

Όμως, δεν νομίζουμε ότι κανένας Έλληνας υπουργός, αναπληρωτής, υφυπουργός κ.ά. με εξαίρεση ίσως τον κ. Στουρνάρα δούλεψε τόσο πολύ όσο οι Τόμσεν, Ματίας κ.λπ.

Οι τελευταίοι ήταν αναγκασμένοι να δέχονται και να ακούνε τις απόψεις των Ελλήνων υπουργών που παρήλαυναν από μπροστά τους, να συνδιαλέγονται μαζί τους, με τα αφεντικά τους και ενίοτε να μην τα βρίσκουν. Αφήστε που στον κ. Τόμσεν αρέσει επίσης να ασκείται στο ξενοδοχείο που διαμένει. 

Κοινώς, οι τροϊκανοί είχαν πολύ πιο επίπονο και δύσκολο έργο, παρ' όλα αυτά παρέμεναν στις θέσεις τους έστω κι αν γνώριζαν πολύ καλά ότι στο τέλος θα έπρεπε να προκύψει συμφωνία.

Αν η ελληνική πλευρά είχε σκοπό να τους εξαντλήσει στις διαβουλεύσεις για να τα παρατήσουν μια ώρα αρχύτερα, αποδεχόμενοι τις ελληνικές θέσεις, μάλλον δεν τα κατάφερε.

Οι τροϊκανοί αποδείχθηκαν «βιονικοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v