Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 23 2014

Τα ευτράπελα με την τεχνική βοήθεια της τρόικας

H τεχνική βοήθεια των τροϊκανών προς τις ελληνικές αρχές δεν είναι τζάμπα.

Αντίθετα, στοιχίζει αρκετά λεφτά -θεωρητικά προέρχονται από το ΕΣΠΑ- κι αυτός είναι ένας λόγος που κυβερνητικοί ιθύνοντες σκέφτονται σοβαρά πριν τη ζητήσουν, μας εξήγησε ένας εξ αυτών.

Όμως, υπάρχει κι άλλος, πιο σοβαρός λόγος που διστάζουν.

Οι συμβουλές των στελεχών του ΔΝΤ μπορεί να διαφέρουν αρκετά σε σχέση με τις αντίστοιχες των συναδέλφων τους της Ε.Ε. για το ίδιο θέμα.

Έχει παρατηρηθεί λοιπόν το φαινόμενο η κυβέρνηση να φέρνει προς έγκριση την πρόταση-συμβουλή του οικονομολόγου του ΔΝΤ για κάποιο θέμα και αυτή να απορρίπτεται από την «ολομέλεια» της τρόικας λόγω διαφωνιών της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, όπως πληροφορούμαστε.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι διαφωνίες των ανθρώπων του ΔΝΤ με το «μπλοκ» Ε.Ε. και ΕΚΤ δεν περιορίζονται στα ανώτερα κλιμάκια της τρόικας, αλλά φθάνουν μέχρι τα πιο χαμηλά.

Κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες θυμούνται ακόμη πιο απίστευτα περιστατικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας από τους εκπροσώπους των θεσμικών πιστωτών.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ελληνική πλευρά ζήτησε και έλαβε τεχνική βοήθεια από τροϊκανό, στέλεχος της Ε.Ε.

Η πρόταση-συμβουλή ήλθε προς έγκριση στην «ολομέλεια» της τρόικας, αλλά την απέρριψαν οι της Ε.Ε.(!), προκαλώντας την απορία και ταυτόχρονα τη δυσφορία των παρευρισκόμενων κυβερνητικών στελεχών.

Ακούγοντας ή μαθαίνοντας τέτοια περιστατικά, κάθε καλόπιστος άνθρωπος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί τα κυβερνητικά στελέχη δεν απευθύνονται στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντί στην τρόικα.

Το ίδιο ερώτημα θέσαμε κι εμείς.

Όμως, το ειρωνικό χαμόγελο που εισπράξαμε μιλούσε από μόνο του.

Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών είναι ανίκητη.

Συμπέρασμα; Ο καλύτερος τρόπος για να βρεθούν λύσεις σε τεχνικά ζητήματα είναι να βρεθεί μια εταιρεία που έχει εμπειρία και πρόσβαση στην Ε.Ε., στο ΔΝΤ και σε άλλους οργανισμούς.

Όμως, η τελευταία θα πρέπει να πληρωθεί πιο ακριβά και όχι από τα λεφτά του ΕΣΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v