Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2014

Όταν λείπει η τρόικα, «χορεύουν» οι ρυθμίσεις

Δεν πάει καιρός από τότε που η Βουλή ψήφισε το πολυνομοσχέδιο το οποίο προέβλεπε την κατάργηση πολλών εισφορών υπέρ τρίτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων προς επικουρικά ταμεία.

Όπως ήταν φυσικό, η κατάργηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των θιγομένων.

Όμως, μερικοί δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια. Φαίνεται ότι κινητοποιήθηκαν και «έπεισαν» κάποιους πολιτικούς να επαναφέρουν το μέτρο της παρακράτησης του 5% των προστίμων για τροχαίες παραβάσεις υπέρ των επικουρικών ταμείων για τις συντάξεις των ενστόλων.

Το αποτέλεσμα ήταν η σχετική ρύθμιση, η οποία είχε καταργηθεί με τον προηγούμενο νόμο, να ψηφισθεί σε άσχετο νόμο και να επανέλθει σε ισχύ.

Όπως αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος, τα 5 ευρώ από κάθε κλήση των 100 ευρώ για τροχαία παράβαση θα πηγαίνουν ξανά στα επικουρικά ταμεία των ενστόλων.

Επιπλέον, το 5% από τα παράβολα υπέρ του Δημοσίου που πληρώνουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις για την πιστοποίηση του προσωπικού πυρασφάλειας θα διατίθεται ως πόρος για το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος.

Συμπέρασμα;

Δεν πρόλαβαν λοιπόν να φύγουν οι επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα και κάποιοι επανέφεραν σε χρόνο dt καταργηθέντα μέτρα.

Γιατί λοιπόν να μην επιχειρήσουν να επαναφέρουν παρόμοια καταργηθέντα μέτρα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέσω ρυθμίσεων σε άσχετους νόμους, άλλοι θιγόμενοι φορείς και επαγγελματικές ομάδες αν μπορούν;

Αυτοί κουτοί είναι;

Προφανώς, μερικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι μ' αυτά δικαιώνουν εκείνους που ισχυρίζονται ότι χωρίς την τρόικα, το πολιτικό σύστημα θα υποκύψει στις πιέσεις οργανωμένων ομάδων και θα αρχίσει να μοιράζει τα λεφτά των άλλων σ' αυτές.

Όμως, φαίνεται ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα όταν πρόκειται για το προσωπικό και συντεχνιακό συμφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v