Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2014

Μάθημα για τον Γκίκα Χαρδούβελη!

Καθόλου ευχαριστημένοι δεν ήταν ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι στην κυβέρνηση όταν πληροφορήθηκαν τις χθεσινές εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών περί επαναξιολόγησης των φορολογικών μέτρων. Κι αυτό γιατί δεν επιθυμούν να δημιουργηθούν νέα ζητήματα με τους δανειστές πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το δημόσιο χρέος.

Αν οι διαρροές έμεναν στο θέμα της αξιολόγησης της εισφοράς αλληλεγγύης, δεν θα υπήρχε ζήτημα. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος, μιλώντας για κατάργηση ή για μερική ελάφρυνση της εισφοράς.

Αν φυσικά έβρισκε τα λεφτά, γιατί τώρα πλέον μετά τις επιβαρύνσεις που συνεπάγονται για τον προϋπολογισμό οι δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους, τους απόστρατους, τους δικαστικούς κ.ά., αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί, προκαλώντας εκνευρισμό και ανησυχία σε άλλα κλιμάκια της κυβέρνησης. 

Το συμβάν θα πρέπει να λειτουργήσει σαν μάθημα για τον νέο επικεφαλής του υπουργείου Γκίκα Χαρδούβελη που έχει μάθει να σκέφτεται και να λειτουργεί ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και οικονομολόγος ιδιωτικής τράπεζας. Το μάθημα, νομίζουμε, έχει δύο πτυχές:

Πρώτον, όσο λιγότερα λέγονται, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες, τόσο το καλύτερο. Δεύτερον, καλό θα είναι να περνάνε από πολιτικό φίλτρο τις όποιες ανακοινώσεις για να μην εκπλήσσει και εκπλήσσεται από τις αντιδράσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v