Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2014

Oι αλλαγές στην κορυφή του ΤΑΙΠΕΔ

Οι αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του ΤΑΙΠΕΔ είχαν κάνει εντύπωση όταν ανακοινώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και πολλοί αναρωτιούνταν ποιοι ήταν οι λόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής κ. Κονδύλης ανέλαβε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο Πασχάλης Μπουχώρης διευθύνων σύμβουλος, στις θέσεις των κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και Γιάννη Εμίρη.

Γι' αυτόν τον λόγο διάφορα σενάρια εξυφάνθηκαν, με επικρατέστερο εκείνο που ήθελε η κυβέρνηση να είναι δυσαρεστημένη με τον ρυθμό των ιδιωτικοποιήσεων.

Όμως, από συνομιλίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα με άτομα που είναι σε θέση να ξέρουν, προκύπτουν τα εξής: Πρώτον, ο κ. Εμίρης είχε εκφράσει σε συνομιλητές του την επιθυμία να φύγει από το ΤΑΙΠΕΔ εδώ και αρκετούς μήνες. Πιθανόν, την ίδια επιθυμία είχε μεταφέρει και πιο ψηλά στην κυβερνητική ιεραρχία.

Δεύτερον, ο καθηγητής κ. Κονδύλης φέρεται να ήταν ιδιαίτερα σκεπτικός στην πρόταση να αναλάβει τη θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ και είχε μία τουλάχιστον συνομιλία με τον πρωθυπουργό γι' αυτό το θέμα προτού πεισθεί.

Τρίτον, και ίσως πιο ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί κι από αλλού: Στο βιογραφικό του κ. Μπουχώρη φέρεται να μην αναγραφόταν ρητώς η πρότερη θητεία του στον όμιλο Ιντρακόμ σύμφωνα με άτομο που έχει προσβάσεις σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Γι' αυτό τα τελευταία φέρονται να εξεπλάγησαν όταν προέκυψε το θέμα με το ιπποδρομιακό στοίχημα, όπως μας μεταφέρθηκε.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναφέρεται πως υποψήφια ήταν επίσης δύο ακόμη άτομα. Αφενός ένας άνδρας με εμπειρία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον ιδιωτικό επιχειρηματικό στίβο και αφετέρου μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Και οι δύο δεν είναι γνωστοί στο ευρύτερο κοινό.

Τέταρτον, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και ίσως να είναι πιο κοντά του σε σχέση με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. σύμφωνα με άτομο που φαίνεται πως γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v