Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2014

Mετεγγραφές για να αντιμετωπισθεί η τρόικα;

Οι συνομιλίες που ξεκινούν σήμερα στο Παρίσι μεταξύ της τρόικας και αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος μου έφεραν στο νου τα λεγόμενα στελέχους διεθνούς οργανισμού πριν λίγους μήνες.

Ένα από τα θέματα που είχαν θιγεί σ' εκείνη την συνάντηση ήταν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα αλλά και των κυβερνητικών αξιωματούχων με τους ομόλογούς των στο Eurogroup και αλλού.

Η άποψη του συνομιλητή, ο οποίος είχε γνώση κάποιων τουλάχιστον διαπραγματεύσεων/συζητήσεων του παρελθόντος, δεν ήταν η συνηθισμένη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πλευρά έπασχε σε θέματα διαπραγμάτευσης, γιατί οι εμπλεκόμενοι δεν γνώριζαν αφενός την τέχνη της διαπραγμάτευσης και αφετέρου δεν είχαν την εμπειρία και επαρκείς τεχνικές γνώσεις για να πετύχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα αν προσελάμβανε ξένους ειδικούς για να συνδράμουν τους υπουργούς,» τόνισε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα στελέχη του ΔΝΤ και της Κομισιόν θα έκαναν πίσω αν είχαν να κάνουν με επαγγελματίες που γνώριζαν πως σκέφτονται και εμφάνιζαν τεχνικά αντεπιχειρήματα.

Δεν ξέρουμε αν έχει δίκιο ή όχι.

Όμως, η πραγματοποίηση κάποιων ξένων μετεγγραφών για να ενισχυθεί η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν παύει να είναι μια ιδέα που ίσως άξιζε να αξιολογηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v