Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2014

Οι βροχές δεν... φέρνουν την ανάπτυξη!

Ο τουρισμός μπορεί να είναι ο κλάδος της οικονομίας που έχει συνεισφέρει τα περισσότερα στην ανάπτυξη την τελευταία διετία. 

Ο αγροτικός τομέας ξεχωρίζει επίσης. Όμως, τα τελευταία νέα απ΄ αυτό το μέτωπο δεν είναι καλά. Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν τον μήνα που διανύουμε είχαν επίπτωση σε βασικά αγροτικά προϊόντα όπως η σταφίδα και το βαμβάκι, όπως πληροφορούμαστε. 

Κατ' αρχάς, οι ισχυρές βροχές έχουν καταστήσει προβληματικό ένα μέρος από τη φετινή παραγωγή σταφίδας. Η τελευταία «προστατεύεται» με νάυλον και με άλλους τρόπους από τον ήλιο για να μην ωριμάσει και πέσει όλη στην αγορά την ίδια περίοδο, λένε οι ιθύνοντες. Οι βροχές αύξησαν την υγρασία κάτω από τα καλύμματα, με αποτέλεσμα ένα μέρος της παραγωγής να χαλάσει (από μύκητες κ.λπ.).

Επιπλέον, τα έντονα φαινόμενα βροχόπτωσης έχουν πλήξει την ποιότητα του βαμβακιού και επομένως θα έχουν επίπτωση στη τιμή του, τονίζουν οι ειδήμονες.

Επίσης, η πατάτα δεν έχει πιάσει καλή τιμή.

Αν μάλιστα δεν είχε διατεθεί ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής ροδακίνων και νεκταρινιών πριν μπει σε εφαρμογή το ρωσικό εμπάργκο, και αυτό το αγροτικό προϊόν θα υπέφερε.

Αυτό είναι πιθανόν να συμβεί με τα ακτινίδια όταν βγουν στην αγορά τον επόμενο μήνα. Από την άλλη πλευρά, πολύ καλύτερη ήταν η κατάσταση με το σιτάρι αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Με άλλα λόγια, όλα τα είχε ο αγροτικός τομέας και η εθνική οικονομία, οι έντονες βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου τους έλειπαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v