Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2015

Απλή εξαγγελία ή μονομερής ενέργεια η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ;

Την ελπίδα ότι θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με την κυβέρνηση το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ πριν νομοθετήσει εκφράζει η πλευρά των δανειστών, δείχνοντας πως δεν θεωρεί δεδομένη τη σχετική εξαγγελία.

Επίσης, νομικοί που γνωρίζουν καλά το θέμα θεωρούν την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και κυρίως τη διοχέτευση των πόρων που προέρχονται από τις ιδιωτικοποιήσεις σε άλλους σκοπούς, εκτός από τη μείωση του χρέους, μονομερή ενέργεια.

"Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν μερικοί. Εκτός κι αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να έλθει σε ρήξη με τους δανειστές. Αν δεν υπάρξει ρήξη, θα θεωρούσα απίθανο να προχωρήσει αυτό το σχέδιο," συμπλήρωσε ένας από αυτούς.

Η κυβέρνηση, μέσω της κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ στη Βουλή, την πρόθεσή της αφενός να συγχωνεύσει το ΤΑΙΠΕΔ με την εταιρεία Παράκτιο Μέτωπο και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και αφετέρου να διοχετεύσει τα όποια έσοδα για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Στους υπολογισμούς που έχουν γίνει για την απομείωση του ελληνικού χρέους προβλέπονται έσοδα απο ιδιωτικοποιήσεις ύψους αρκετών δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη μείωση του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ στο 124% το 2022.

Επομένως, το ερώτημα είναι: Πρόκειται για μια ακόμη εξαγγελία που θα ξεχασθεί μελλοντικά ή για κάτι πιο σημαντικό;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v