Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2015

Ποιος κυβερνά τη Γερμανία;

H ανακοίνωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει βάση για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ από το EFSF (ΕΤΧΣ) στο ΤΧΣ ή στο ελληνικό δημόσιο μπορεί να τύχει διπλής ανάγνωσης.

Με βάση την πρώτη, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα παρά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη δεύτερη ανάγνωση, το υπουργείο Οικονομικών και ο Β. Σόιμπλε αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από την Α. Μέρκελ σε μια επίδειξη δύναμης και αυτοδυναμίας με αφορμή το θέμα του 1,2 δισ. ευρώ.

Ίσως ήταν ακόμη τρόπος για να δείξει ο Β. Σόιμπλε ότι δεν είχε καμία επαφή για το θέμα με τον Ντάισελμπλουμ που απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς τον Τ. Βίζερ προχθές για να εξετάσει το θέμα στο EWG.

Φυσικά, για την Ελλάδα μετρά το αποτέλεσμα και δείχνει πως η επιθυμία του Β. Σόιμπλε έγινε πραγματικότητα ακόμη μία φορά. Είναι λογικό να ρωτάνε μερικοί μεταξύ σοβαρού και αστείου μήπως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσει η κυβέρνηση να ρίξει γέφυρες προς τον Β. Σόιμπλε αντί να κάνει το ίδιο με την Α. Μέρκελ.

Σε ό,τι με αφορά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε διά του εκπροσώπου του στο ερώτημα της προηγούμενης ανάρτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v