Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2015

Oι Κινέζοι αγοραστές ελληνικών ακινήτων και οι μεσάζοντες

Σους μεσιτικούς κύκλους είναι γνωστό. Όμως, ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει.

Αρκετοί Κινέζοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσουν κατοικία στην Ελλάδα για να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που τους δίνει ο θεσμός της χρυσής βίζας. Για να συμβεί αυτό και να πάρουν άδεια παραμονής 5 χρόνων στη χώρα μας με προοπτική ανανέωσης θα πρέπει να αγοράσουν ακίνητο με δηλωθείσα αξία 250 χιλ. ευρώ τουλάχιστον, ανέφερε χθες ο Γιάννης Ρεβύθης.

Φυσικά, δεν είναι εύκολο γι' αυτούς τους ανθρώπους να βρουν ακίνητα στην Ελλάδα για αγορά. Εχουν λοιπόν αναλάβει να τα βρουν για λογαριασμό τους δικηγόροι από την Κίνα.

Οι δικηγόροι έχουν ή είχαν έλθει σε επαφή με μεσιτικά γραφεία για να κλείσουν αρκετά ακίνητα, αλλά ζητούσαν αμοιβή ύψους 30.000-40.000 ευρώ για κάθε ακίνητο.

Ο κ. Ρεβύθης ισχυρίζεται ότι τέτοιες αμοιβές δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν και γι' αυτό οι συναλλαγές δεν ολοκληρώθηκαν.

Όμως, άλλος κτηματομεσίτης με πληροφόρησε ότι έχουν γίνει αγοραπωλησίες σε τιμές αρκετά πιο υψηλές, π.χ. 40%, από εκείνες που επικρατούσαν στην αγορά. Τη διαφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, την καρπώθηκαν οι Κινέζοι και Έλληνες μεσάζοντες.

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Όμως, δεν μπορώ να το αποκλείσω κιόλας.

Συνήθως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v