Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2015

O Γ. Mιχελής πρόεδρος του ΤΧΣ και αποχαιρετισμός στην ιδιοφυΐα Νας

Το EuroWorking Group έδωσε το πράσινο φως για την επιλογή του Γιώργου Μιχελή στη προεδρία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε επίσης την έγκριση και το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο κ. Μιχελής θεωρείται μετριοπαθής και είναι γνωστός στην αγορά από την πολυετή θητεία του στον τραπεζικό χώρο με επίκεντρο την Εμπορική Τράπεζα. Τα τελευταία χρόνια είχε διατελέσει δήμαρχος Σκοπέλου.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή στο ΤΧΣ θα είναι η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου με τους υποψηφίους να πρέπει να υποβάλουν τα βιογραφικά τους μέχρι την 1η Ιουνίου.

Αλλαγές αναμένονται επίσης στα μέλη του Δ.Σ. του ΤΧΣ και ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί ένα πρόσωπο έκπληξη που ζει στο Λονδίνο και είχε στο παρελθόν συμμετοχή σε εξαγορά εισηγμένης εταιρείας στο παρελθόν.

 

AΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΦΥΪΑ

Για τους περισσότερους είναι γνωστός από την πετυχημένη ταινία "A beautiful mind" της προηγούμενης δεκαετίας που τον ενσάρκωσε ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου.

Για τους λίγους, ο Τζον Νας, ο άνθρωπος που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών το 1994 για το έργο του στη θεωρία των παιγνίων, ήταν ένας πρωτοπόρος. Το «Nash Equilibrium» παραμένει σημείο αναφοράς στη θεωρία των παιγνίων με εφαρμογές στη γεωπολιτική, στην οικονομία κι αλλού.

Μόλις πρόσφατα τιμήθηκε επίσης με το Βραβείο Abel στα μαθηματικά.

Η συστατική επιστολή που τον συνόδευε όταν ήταν φοιτητής ήταν απλή και είχε μόλις 4 λέξεις. "This man is a genius" (αυτός ο άνδρας είναι ιδιοφυΐα).

Πιστός στο πανεπιστήμιο Πρίνστον στη πολιτεία του Νιου Τζέρσι, ο νομπελίστας που έπασχε για ένα διάστημα από σχιζοφρένεια, έμελλε να πεθάνει μαζί με τη σύζυγό του χθες σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην ίδια πολιτεία.

Αντισυμβατικά, όπως ήταν κι η ζωή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v