Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2015

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων δείχνουν τον δρόμο στην οικονομία

Για κάποιους βετεράνους από τις εταιρείες-εισαγωγείς αυτοκινήτων, οι πωλήσεις νέων επιβατηκών οχημάτων συνδέονται στενά με την πορεία της οικονομίας.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 71.200 νέα αυτοκίνητα το 2014, αυξημένες κατά 21,3% σε σύγκριση με το 2013. Ήταν η πρώτη αύξηση μετά από χρόνια. Το ίδιο έτος, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,8% για πρώτη φορά μετά το 2007.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 25.071 στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου έναντι 22.046 το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το α΄ τετράμηνο του 2011.

Η αύξηση ανέρχεται σε 13,7% και οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις αυξημένες απαιτήσεις των εταιρειών ενοικίασης λόγω τουρισμού λένε οι ειδικοί. Κάποιοι άλλοι στο εξωτερικό συνδέουν τις αυξημένες πωλήσεις με τις αγορές αγαθών διαρκείας στις οποίες προβαίνουν τα νοικοκυριά όταν απειλείται η αγοραστική τους δύναμη.

Η ανοδική τάση μπορεί να αντιστραφεί τους επόμενους μήνες, όταν οι πολίτες κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

Για τώρα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων πάνε σφαίρα, δείχνοντας ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να βρεθεί με θετικό πρόσημο το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v