Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2015

NΔ: Ενός κακού, μύρια έπονται

Αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ανώνυμη εταιρεία, θα κινδύνευε με πτώχευση από τη στιγμή που έχει περιορισμένα έσοδα και υποχρεώσεις ύψους 190 εκατ. ευρώ και άνω.

Η ΝΔ φέρεται να χρωστά πολλά ενοίκια, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον, οφείλει λεφτά στους εργαζομένους της, που δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε ενέργειες, π.χ. επίσχεση εργασίας, όπως ήθελαν χθεσινοβραδινές πληροφορίες.

Ακόμη, κινδυνεύει με έξωση.

Η αναβολή των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών δεν αποκλείεται να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Επιπλέον, η έλλειψη χρημάτων δυσκολεύει την επανάληψη των εσωκομματικών εκλογών που θέλουν κάποιοι υποψήφιοι αλλά προφανώς όχι κάποιοι άλλοι.

Ατομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τονίζουν ότι η ΝΔ περίμενε τα λεφτά που θα μαζεύονταν από τα 3ευρα όσων πήγαιναν χθες να ψηφίσουν για να αποπληρώσει την εταιρεία λογισμικού που είχε αναλάβει να «τρέξει» το έργο.

Η ομόρρυθμη εταιρεία φέρεται να είχε αναλάβει το έργο αντί 200 χιλ. ευρώ.

Μάλιστα, η εταιρεία είχε επιλεγεί από δύο επιτροπές. Την επιτροπή προμηθειών της ΝΔ με 5 μέλη και μια τεχνική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν 8 σύμβουλοι των τεσσάρων υποψηφίων (από δύο ο καθένας) και τρία μέλη του κόμματος.

Την εισήγηση των δύο επιτροπών ενέκρινε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, την κεφαλή της οποίας ζητούν οι υποψήφιοι για την προεδρία.

Πάντως, τα λεφτά για την αγορά των 1.900 τάμπλετ που χρειάζονταν για τα εκλογικά κέντρα δόθηκαν από τη ΝΔ και επομένως τα τάμπλετ είναι διαθέσιμα για τις επόμενες εκλογές.

Αν φυσικά διεξαχθούν, γιατί κάποιοι φαίνεται να μην τις επιθυμούν, επιδιώκοντας πιο ελεγχόμενες διαδικασίες.

Όμως, προκαταβολές για μεταφορά νέου εκλογικού υλικού στα διάφορα κέντρα ανά την Ελλάδα και την πληρωμή της νέας εταιρείας λογισμικού που θα επιλεγεί δεν υπάρχουν.

Στο ταμείο υπάρχουν ψίχουλα, τονίζουν οι γνωρίζοντες.

Ούτε όμως σε πίστωση από τρίτους μπορούν να ποντάρουν στη ΝΔ αφού η αγορά ξέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v