Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2016

Λεφτά από το εξωτερικό υπάρχουν

Η Ελλάδα έχει λάβει δεκάδες δισ. ευρώ στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων στήριξης -διαρθρωτικών και περιφερειακών- από την προηγούμενη δεκαετία.

Η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων προγραμμάτων αμφισβητείται ευρέως καθώς πολλά λεφτά κατευθύνθηκαν σε προβληματικά έργα και άλλα κατέληξαν στις τσέπες των επιτηδείων.

Ομως, υπάρχουν κι άλλα μικρότερα ποσά που διατίθενται για τη χρηματοδότηση μικρότερων προγραμμάτων στην Ελλάδα από άλλες χώρες, οργανισμούς κ.τ.λ., που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) που περιλαμβάνει χώρες όπως η Ελβετία και η Νορβηγία είναι ένας από αυτούς.

Οπως λοιπόν προκύπτει, οι χώρες του ΕΟΧ έχουν αποφασίσει να χρηματοδοτήσουν προγράμματα στην Ελλάδα συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Ομως, η επιλογή του τρόπου και των δομών μέσω των οποίων τα ανωτέρω λεφτά θα διατεθούν στη χώρα έχουν μεγάλη σημασία και χρειάζεται η έγκριση των κυβερνήσεων όπως της ελληνικής.

Πολλές νεοφυείς εταιρείες που διψούν για χρηματοδότηση θα μπορούσαν να επωφεληθούν, αλλά είτε δεν το γνωρίζουν, είτε οι ξένοι δεν γνωρίζουν πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες, αν και έχουν μια ιδέα για τις γενικές προτεραιότητες, π.χ. έρευνα και καινοτομία.

Ισως λοιπόν θα πρέπει να γίνει κάτι για να λαμβάνει γνώση περισσότερος κόσμος των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v