Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2017

O Steven Mnuchin τους... περίμενε

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin στους Financial Times και ειδικότερα η αναφορά του στο ελληνικό ζήτημα έγινε αντικείμενο συζήτησης εδώ και στο εξωτερικό.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν, αφού η θέση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έχει γίνει αντικείμενο ευρέως σχολιασμού και σπέκουλας.

Θυμίζουμε ότι ο Mnuchin τόνισε στη συνέντευξη πως μια λύση στην «ελληνική κατάσταση» μπορεί να υπάρξει στο «κοντινό μέλλον», χωρίς να ξεχάσει να τονίσει πως «πιστεύουμε ότι είναι κυρίως ευρωπαϊκό θέμα, αν και είναι κάτι που παρακολουθούμε, γιατί είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές».

Φυσικά, αυτά έχουν γίνει γνωστά.

Εκείνο που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό είναι τι απάντησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών όταν οι δημοσιογράφοι των Financial Times διατύπωσαν την ερώτηση για την Ελλάδα.

Χαμογελώντας ο Mnuchin τούς είπε ότι περίμενε την ερώτηση για την Ελλάδα 42 λεπτά, γεγονός που δείχνει πως ήταν προετοιμασμένος γι' αυτά που θα έλεγε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v