Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2017

O Ντάισελμπλουμ, οι εκλογές και οι θεσμοί

Η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής» για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών προξένησε εντύπωση.

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Όμως, ποια είναι η κυρίαρχη άποψη στους κόλπους των στελεχών των ευρωπαϊκών θεσμών; (οι του ΔΝΤ εμφανίζονται αδιάφοροι).

Μέχρι και πριν από ενάμιση μήνα περίπου, η εντύπωση που υπήρχε σ’ αυτούς τους κόλπους  ήταν πως η κυβέρνηση θα ευνοούσε την προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο του 2018.

Η κυβέρνηση θα πήγαινε σε εκλογές, με βασικό όπλο την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου και πριν αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο της περικοπής 900.000 συντάξεων από τις αρχές του 2019, εκτιμούσαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ενώ μερικοί το πήγαιναν ένα βήμα παρακάτω.

Όμως, εδώ και ένα μήνα περίπου, οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονται να δίνουν αυξημένες πιθανότητες στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές το 2019 και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο-Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Γιατί; Αυτή την εντύπωση αποκομίζουν από κυβερνητικά στελέχη, που προφανώς θεωρούν πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v