Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2017

Νέα παράταση για την κατάθεση προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ

Οι καθυστερήσεις στον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ καλά κρατούν.

Το τρίτο μνημόνιο του 2015 μιλούσε για κατακύρωση τον Δεκέμβριο του 2017. Στην πορεία, υπήρξαν καθυστερήσεις  και συμφωνήθηκε μέχρι τότε να έχει γίνει η κατάθεση προσφορών από τους δύο ενδιαφερομένους, δηλαδή την κοινοπραξία των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών και την ισπανική εταιρεία.   

Όμως, οι καθυστερήσεις δεν έχουν τελειωμό όπως φαίνεται. Η εικόνα που  υπήρχε στην αγορά μέχρι πρότινος ήταν ότι επρόκειτο να δοθεί νέα παράταση μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, που συμπίπτει (κατά σύμπτωση;) με το Eurogroup που αναμένεται να συνέλθει για να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Όμως, το πιθανότερο είναι ότι ούτε τότε θα ήταν εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο. Όπως λοιπόν πληροφορούμαστε από πηγή εκτός Ελλάδος, η Κομισιόν (άρα και οι θεσμοί) αποδέχθηκαν να δοθεί παράταση για την υποβολή των προσφορών μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η μία από τις δύο κοινοπραξίες φέρεται να ζητούσε περισσότερο χρόνο, όμως αυτό δεν θα ήταν αναγκαίο, αν η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε κάνει τις αναγκαίες κινήσεις (π.χ. πρόσκληση ενδιαφέροντος) μήνες νωρίτερα.

Συμπέρασμα;  

Όλα πάνε πιο πίσω χρονικά και είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο (για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη έκφραση) να έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέχρι το τέλος Μαΐου του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v