Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2018

Οι δανειστές και ο μπαμπούλας της προληπτικής γραμμής

Για να βγει η Ελλάδα από το τρίτο μνημόνιο, έως τον Αύγουστο, θα πρέπει να έχει ικανοποιήσει κάποιες προϋποθέσεις. Στην κορυφή όλων βρίσκεται η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος και έπονται όλα τα άλλα, π.χ. η ελάφρυνση του χρέους και η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Αυτό εξηγεί την σπουδή των Ευρωπαίων δανειστών να εκπληρωθούν σχεδόν όλα τα προαπαιτούμενα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα. Αρχής γενομένης από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου και ίσως αργότερα.

Όπως λοιπόν αναφέρει πηγή από το ευρωπαϊκό σκέλος των τραπεζών, έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα η ανάγκη να κλείσουν τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα, για να γίνουν πιο πιεστικοί, επισείουν τον μπαμπούλα της  πιστοληπτικής γραμμής, που η Αθήνα δεν επιθυμεί για να υποστηρίξει το αφήγημα της καθαρής εξόδου.

Τι θα γίνει στο τέλος;

Δεν το γνωρίζουμε ασφαλώς. Αν όμως ήταν να ποντάρουμε σε κάτι, αυτό θα ήταν οι καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v