Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2020

Τραμπ ψηφίζουν οι Ελληνοαμερικανοί της Φλόριντα

Λόγω επικαιρότητας, θα ξεφύγουμε λίγο από το οικονομικό πεδίο. Μια από τις κρίσιμες πολιτείες που θα κρίνουν την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών είναι αυτή της Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε την πολιτεία που έχει λίγο λιγότερους εκλέκτορες από την Καλιφόρνια και τη Ν. Υόρκη το 2016. Η Φλόριντα έδωσε επίσης το χρίσμα στον George W. Bush έναντι του Al Gore το 2000, για κάπου 560 ψήφους διαφορά.

Ο μέσος όρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων δίνει πολύ μικρό προβάδισμα στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, αλλά η διαφορά βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους. Κοινώς, η έκβαση της ψηφοφορίας είναι ανοικτή και αμφίρροπη.

Όπως κι αλλού, έτσι κι εδώ υπάρχουν Ελληνοαμερικανοί. Οι περισσότεροι βρίσκονται στο Τάρπον Σπρινγκς,  κοντά στην Τάμπα και το Κλιαργουότερ. Είναι κυρίως απόγονοι των σφουγγαράδων από την Κάλυμνο. Η περιοχή εκλέγει τον ομογενή κ. Μπιλιράκη, με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο τελευταίος έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ του προέδρου Τραμπ κι απ’ ό,τι πληροφορείται η στήλη, το ίδιο συμβαίνει με την πλειοψηφία των Ελληνοαμερικανών που ζουν στη περιοχή.

Ο βασικός λόγος είναι οικονομικός όπως έλεγαν ομογενείς της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v